SZŰCS ANDRÁS 2019.03.26 09:16 Frissítve: 2019.03.26 10:04

Még nem teljes a keret – 24 hokis kezdte meg a vb-felkészülést

Elkezdte felkészülését a világbajnokságra a magyar férfi jégkorong-válogatott, egyelőre kissé kezdetleges kerettel, de lelkesen és jó hangulatban.

A Tüskecsarnokban megtartott első edzésen a mezőnyjátékosok alaposan megdolgoztatták a válogatott keret kapusait (Fotó: Dömötör Csaba)
GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

 

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bálizs Bence, Rajna Miklós (mindkettő MAC Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)
Védők: Fejes Nándor, Garát Zsombor, Scott Macaulay, Pozsgai Tamás, Vokla Roland (mind MAC), Imre Patrik (Fehérvári Titánok), Kiss Dániel, Szirányi Bence (mindkettő DVTK)
Csatárok: Bartalis István (Schwenninger Wild Wings, német), Chris Bodó, Majoross Barnabás, Nagy Krisztián, Terbócs István (mind MAC), Bödök Bence (Schiller-Vasas), Magosi Bálint, Miskolczi Márk, Ritó László, Somogyi Balázs, Vas János (mind DVTK), Németh Attila (DEAC)

Hivatali környezetben utálatos nap a hétfő, de a Tüskecsarnok nem éppen iroda, úgyhogy férfi jégkorong-válogatottunk vidáman látott munkához. Pedig a feladat nem könnyű, hiszen egy hónapos felkészülés kezdődött, méghozzá a történelem legnehezebb divízió 1/A-világbajnokságára: a héten Asztanáról Nur-Szultanra átnevezett kazah fővárosban a házigazda mellett az elitből „leeső”, tavaly még olimpiai házigazda Dél-Korea, a 2004 óta először másodosztályú Fehéroroszország, a 2009 óta először „lenn ragadó” Szlovénia, valamint a feljutó Litvánia lesz az ellenfelünk, és az első kettőben kellene végezni a feljutáshoz…

Na de ez távoli cél, egyelőre a várható vb-keretünk harmada nincs is jelen, mert a héten 24-en dolgoznak majd – a korelnök Vas János például iskolai elfoglaltsága miatt a tréning közepén futott be –, és még nem voltak köztük az EBEL-ből vasárnap kieső Fehérvár, az Erste Liga döntőjének ma nekikezdő Ferencváros és Csíkszereda, illetve az elődöntővel a hétvégén végző Újpest kiszemeltjei. Meg a légiósaink sem Bartalis István kivételével, merthogy az ő klubja már befejezte az évadot, mi több, centerünk nem is marad Németországban, úgyhogy ő áttételesen szerződésért is hokizhat a vb-n.

Egyebekben friss és üde volt a társaság, főleg a DVTK és a MAC emberei, akik kipihenték a szlovák élvonalbeli Tipsport Ligában töltött újoncévük fáradalmait – a MAC-osoknak pedig nem is kellett messzire cuccolniuk, hiszen a válogatott is a „Tüskében” vert tábort, ráadásul csak egyetlen öltözővel odébb. Viszont tekintettel arra, hogy március vége felé járunk, gondjai, bajai mindenkinek akadnak.

Jarmo Tolvanen a sok hiányzó ellenére is 24 hokisnak tartott edzést (Fotó: Dömötör Csaba)
GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

„Jelen pillanatban két fogam hiányzik, de hát a válogatottban mindig kiesik, majd utána megcsináljuk… – mondta például a DVTK-s Kiss Dániel az öltözőfolyosó falának dőlve. – Bajlódós klubidény volt, és mindig a fejemmel támadt gond: arccsonttörésem és valószínűleg két agyrázkódásom is volt, de szerencsére gyorsan felgyógyultam mindből. Remélem, nem ismétlődik meg, ami tavaly megtörtént, hogy az utolsó edzésen eltöröm a lábam.”

Az első tréningen nem történt baleset, a négy kapus a pálya négy sarkába ledöfött kapukat védte, aztán szűkült a munkaterület, és hosszában, majd egyetlen harmadban keresztbe játszva folytatódott a jégkorong. Amiből kijut már a héten is, hiszen csütörtökig napi két edzés a penzum, nem számítva a taktikai értekezleteket, amivel az egész tábor kinyitott – amolyan irodai hangulatban.

 

 

2020.09.10 14:56:48

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.

2020.07.16 20:28:16

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A reményeink szerint elődöntőt is érhetnek a hazai klasszisok.

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.