Nemzetisport.hu 2012.10.25 14:34 Frissítve: 2015.01.16 02:52

Primeau-t felmentették, Scandellát kérik fel kapitánynak

A Magyar Jégkorongszövetség hivatalos közleményében megerősítette a Nemzeti Sport korábbi információját, mely szerint már nem Kevin Primeau a válogatott szövetségi kapitánya.  A szövetség közleménye szerint a november 9–11-ei olimpiai selejtezőre ideiglenesen Diego Scandellát kérik fel a nemzeti csapat irányítására.

 

Kevin Primeau (jobbra) a válogatottnál sem folytatja a munkát (Fotó: Török Attila, archív)

 

A kanadai Kevin Primeau-t 11 nappal ezelőtt, október 14-én menesztette a Sapa Fehérvár AV 19. Kovács Csaba, a magyar szövetség (MJSZ) szakmai igazgatója akkor még nem kívánt arról nyilatkozni, hogy az ügynek lehet-e kihatása a kanadai edző magyar szövetségi kapitányi munkájára. Az 57 éves Primeau-nak a jövő áprilisi, budapesti divízió 1-es világbajnokság végéig volt szerződése az MJSZ-szel.

Mivel azonban a magyar válogatott a Sapa Fehérvárra épül, nem meglepő, hogy az elnökség a mai ülésén a szakítás mellett voksolt. Primeau egy évig irányíthatta a magyar nemzeti csapatot, vezetésével az idei, áprilisi divízió 1-es világbajnokságon Szlovéniában 3. helyen végzett, így nem jutott fel az élvonalba.

Az utódjának Diego Scandellát, a válogatott eddigi másodedzőjét kérik fel, a kanadai-olasz szakember a novemberi olimpiai selejtezőtornán irányítja a nemzeti csapatot. Kovács Csaba, az MJSZ alelnöke  a Magyar Távirati Irodát arról is tájékoztatta, hogy Primeau-val a következő napokban egyeztet majd arról, hogy miként tudja segíteni a magyar jégkorongot, nem a férfi felnőtt válogatott edzőjeként.

A SZÖVETSÉG KÖZLEMÉNYE
 

„Csütörtöki ülésén a Magyar Jégkorongszövetség elnöksége tárgyalt a szövetségi kapitány személyének kérdéséről. Mint ismert, Kevin Primeau egyszerre töltötte be a magyar jégkorong-válogatott kapitányi, illetve az EBEL-ben játszó Sapa Fehérvár AV19 csapatának vezetőedzői posztját. A Fejér megyei csapatnál azonban két héttel ezelőtt – a csapat gyenge szereplése miatt – megköszönték munkáját, ez pedig új helyzetet teremtett.

Ám mivel Primeau fehérvári leváltása természetesen nem hatott ki a szövetséggel fennálló szerződésére, a kanadai szakember továbbra is szövetségi kapitány maradt – a mai napig. Id. Kovács Csaba, a szövetség szakmai alelnöke ugyanis a leváltás és az ülés közötti időszakban már leült egyeztetni a trénerrel, mert a szövetség is reagálni akart a kialakult helyzetre.
– A világbajnokságon elért bronzérmünket előre aláírtuk volna – hangsúlyozta az alelnök utalva a ljubljanai seregszemlén Primeau-val elért harmadik helyre. – Nem titok ugyanakkor, hogy a válogatott mintegy hetven százalékát a Volán adja. Ettől a pillanattól kezdve pedig szakmailag értékelnünk kellett a szituációt, hiszen a kapitánnyal szemben a csapat jelentős része elvesztette a bizalmát. Az elnökség hosszan tárgyalta az esetet, ám abban egyetértettek a tagok, ha egy edző elveszíti a játékosok bizalmát, akkor nem szabad megtartani, mert az csak kudarcokhoz vezethet.

Végül sportszakmai alapokon úgy döntött a grémium, hogy felmenti a munkavégzés alól Kevin Primeau-t – az elnökség pedig megbízta Kovács Csabát, hogy tárgyaljon a lehetséges jelöltekkel. Hiszen ettől a pillanattól kezdve a következő kérdés, hogy ki tölti be a továbbiakban a megüresedett posztot. A csapat mellé az olimpiai selejtezőtornára egyébként is másodedzőnek érkező Diego Scandellát kéri fel a szövetség, hogy megbízott vezetőedzőként vezesse Sofronékat a november 9–11-i eseményen – az elnökség pedig már keresi a végleges utódot.”

 

 „A JÉGKORONG-SZÖVETSÉG VÁRJA A SCANDELLA VÁLASZÁT”
 

 

2020.01.21 21:12:14

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL Ha valahol, akkor a jégkorongban kiválóan sikerült az elmúlt tíz évben a tömegesítés, a szövetségi edzők időnként hatvan játékossal tartják meg a válogatott edzőtáborait, felméréseit, és tényleg óriási a harc a legjobbak közé kerülésért.

2020.01.20 06:07:42

Jégkorong H. Á.

A közös magyar-erdélyi jégkorongbajnokság középszakaszának adatbankja.

2020.01.04 09:22:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Légiósaink kitettek magukért – klubok és játékosok egyaránt –, csak az a férfi-vb ne lett volna…

2019.12.14 22:54:50

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Legutóbbi vb-csapatunkból hárman tudtak ott lenni a 30-as keretben.

2019.10.18 20:24:34

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS, FÖLDI IMRE

A hétvégén a Kontinentális Kupában szereplő FTC-Telekom jégkorongcsapatának edzője nem fél a rengeteg melótól és feladattól.