Lepattantak a lilák az Acélbikákról

Vágólapra másolva!
2009.12.30. 19:30
null
Nagyon sima volt a finálé: a piros mezes újvárosiak kiütötték az Újpestet (Fotó: Havran Zoltán)
Címkék
A DAB.Docler jégkorongcsapata könnyedén gyűjtötte be Magyar Kupát, megvédve címét, miután 6–1-re legyőzte az Újpestet. A harmadik helyet az FTC-t legyőző miskolciak szerezték meg.

A dunaújvárosiak a meccshiányra, az újpestiek a túl sok meccsre panaszkodtak a Magyar Kupa fináléja előtt – a találkozó alapján az előbbi heverhető ki könnyebben.

KÜLÖNDÍJAK
A Hamburger Hungária Magyar Kupa legjobb...
...kapusa:    Peter Sevela (Dunaújváros)
...hátvédje:    Pozsgai tamás (Dunaújváros)
...csatára:    Borbás Gergely (Újpest)

A DAB.Docler gyorsan megmutatta, hogyan képzeli el a játék képét: gyors 2 az 1 elleni játékot követően Azari Zsolt talált be Papp Viktor közreműködésével már a 4. percben. Az Újpest gyorsan egyenlíthetett volna, de Peter Sevela hatalmasat védett a lilák ziccerénél (ápolni is kellett), az újvárosiak viszont ismét betaláltak a 6. perc végén. A piros mezesek megint gyorsan megléptek, ziccerig játszották az akciót, Magosi Bálint pedig 2-0-ra növelte az előnyt.

Az első harmad végén egy emberelőnyt követően még nem rendeződött az Újpest, Papp Viktor pedig közelről, fordulásból bevarrta a korongot a léc alá.

A 3-0 még nem törte meg a fővárosiakat, hisz Hetler a 23. percben megpattanó lövéssel szépített, sőt, a 29. percben az Újpest kettős emberelőnybe került. Kockáztattak a lilák, de ráfizettek: lehívták a kapus Becze Zoltánt is, hogy 6 a 3-ban játsszanak, de a Dunaújváros korongot szerzett, Győri passzából pedig Azari megszerezte a negyediket – ez sorsdöntőnek bizonyult.

Az egyértelműen jobb Újváros a 47. percben Hegyi Ádám révén négygólosra növelte a fórt, majd Tőkési Lajos borzalmas erejű lövéssel  talált be emberelőnyből a bal felső sarokba. Az Újpest nem tudott szépíteni, viszont még kaphatott volna néhányat – végül teljesen megérdemelten aratott nagy különbségű győzelmet a DAB.Docler, így megvédte 2008-as elsőségét. A bronzmérkőzésen a Ferencváros egy harmad után még vezetett a Miskolci Jegesmedvék ellen, de a borsodiak a második játékrészt 4-1-re nyerték meg, majd a mérkőzést 6-3-ra húzták be.

 

JÉGKORONG, HAMBURGER HUNGÁRIA MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
DAB.DOCLER–ÚJPEST 6–1 (3–0, 1–1, 2–0)
Dunaújváros, 2900 néző
Vezette: Kincses, Babic, Soós, Bedő
DAB: SEVELA – HEGYI I. Á., POZSGAI, KOROL, MACSWEYN, MAGOSI – TŐKÉSI, Erdélyi P., AZARI, PAPP, Kiss Á. – Lencsés, Kiss D., Horváth G., Szilassy, Borsos – Orbán,  Mestyán, Virág, Győri
ÚJPEST: Becze (Sájevics) – Hetler, Hüffner, Rafaj, BORBÁS, Kiss G. – Kadlubiak, Petran, Sikorcin, Dubek, Kiricsenko – Bontovics, Harmati, Németh P., Roczanov, Szajbert P. – Simon, Jankovics
Gólok. 3:17: Azari (Papp, 1–0). 6:58: Magosi (MacSweyn, Korol, 2–0). 18:26: Papp (Korol, Magosi, 3–0). 22:07: Hetler (emberelőny, 3–1). 29:43: Azari (Győri, Erdélyi P. – emberhátrány, üres kapu, 4–1). 46:52: Hegyi I Á. (Magosi, MacSweyn, 5–1). 49:23: Tőkési (Erdélyi P., Korol – ee., 6–1)
Kiállítások: 24, ill. 24 perc+10 perc fegyelmi (Hüffner, Hetler)+végleges fegyelmi (Hetler)
MESTERMÉRLEG
J. P. MacCallum: – Ez az első trófea, amit a Dunaújvárossal szereztem, de mivel csak két meccset kellett megnyerni a győzelemhez, ezért nem olyan jelentős sorozat. Sokkal jobban kezdtünk, mint az elődöntőben, de a második harmadra lelassultunk. Viszont a harmadikban ismét remekül hokiztunk. A hátrányban ütött gólunk rendkívül fontos volt. Kollégám húzása jó, de veszélyes volt.
Pék György: – Sok kis nyuszika szaladgált a jégen az első harmadban. A másodikban legalább már férfiként küzdöttünk. A légióssorunk kettő nullra elveszítette a saját meccsét. A csapat képtelen megoldani azt a problémát, hogy ez a sor nemhogy nem nyeri meg, elveszíti a párharcait. Nincs igazán olyan sorunk, amely a nagy meccseken vezér tudna lenni és amíg nem lesz ilyenünk, addig nem is működik majd a gépezet.
 
A 3. HELYÉRT
MISKOLCI JJSE–FTC-TRIO TREND 6–3 (1–2, 4–1, 1–0)
Dunaújváros, 500 néző. V: Gebei, Haszonits, Németh M., Nagy A.
MISKOLC: BÁLIZS – Láda B., CIZEK 2 (1), Strengell, Oksa (1), Petres (1) – Egri G., Láda P., Urbán P., Sike 1, SIJKA 1 (1) – Hetényi P., Maklári 1, Hajós (1), Fekecs 1, TÓTH A. (2) – Nagy G., Budai R., Rusznyák, Kiss A., Kállay. Edző: Mayer Péter
FERENCVÁROS: Hortay (Budai K.) – Kauttonen 1, Ennaffati, Feil, MCLAUGHLIN (2), Hegyi II Á. 1 – Hucko, Flinta (1), Jánosi 1, Hoffmann, Marosi – Székely Mádai L., Barabás, Molnár Á., Nagy L., Rosztocsil – Holló, Szilágyi. Edző: Szergej Oreskin
Kiállítások: 16, ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
Mayer Péter: – Az első harmadban főleg a pálya közepén pontatlanok voltunk, de a hat lövésünkből egy bement, így csak minimális hátránnyal mentünk a szünetre és a második negyven percben már úgy játszottunk, mint kedden: jól. Megérdemelten nyertünk és ez egy kis ajándék azért a fejlődésért, amit ebben az idényben mutatunk. Ebből a bronzéremből akkor is tudunk majd erőt meríteni, amikor esetleg nem mennek majd olyan jól a dolgok.
Szergej Oreskin: – Sajnos ismét rossz volt a támadójátékunk és az első harmad után sokkal kiegyenlítettebb lett a meccs. Fáradtak vagyunk, a Miskolc viszont nagyon motivált volt.
A MAGYAR KUPA DÖNTŐI, 2000–2009
2000–01 Alba Volán–Ferencváros 6–4
2001–02 Dunaújváros–Alba Volán 5–3
2002–03 Dunaújváros–Alba Volán 2–1
2003–04 Dunaújváros–Alba Volán-FeVita 4–2
2004–05 Alba Volán–Dunaújváros 6–1
2005–06 nem írták ki
 
2006–07 Alba Volán–FeVita–Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu 5–2
2007–08 DAB.Extra.hu–HC Csíkszereda 4–3 – büntetőkkel
2009
DAB.Docler–Újpest
6–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik