GALLÓ VILMOS (Svédország) 2020.03.25 13:10 Frissítve: 2020.03.25 13:53

KoroNapló: Finnországban nincs pánik – Galló Vilmos

Pályafutása legjobb idényét teljesítette a finn élvonalbeli KooKoo jégkorongcsapatában Galló Vilmos, aki a szezon berekesztése után Svédországban élő családja közelébe utazott, hogy átvészelje a vírusos időket.„Vasárnapig még Finnországban tartózkodtam, ahol szerencsére nincs pánik, viszonylag normális életet lehet élni – persze már nem látni sok embert az utcán, mindenki igyekszik otthon maradni.
Rosszulesett a döntés, hogy beszüntették az évadot, ám sajnos nagyobb ügyről van szó, mint a sport, tehát mindenképp helyes döntés született.

Az utolsó meccsünket egyébként is nehéz volt komolyan venni nézők nélkül. Előtte is folyamatosan tájékoztattak minket, ezért lehetett sejteni, hogy lefújják a bajnokságot, ám ettől még nyilván fáj, hogy oda a rájátszás – én a szezon végén szoktam a legjobban teljesíteni, az ember ilyenkor mutathatja meg igazán, mit tud. Ugyanígy fáj, hogy világbajnokság sem lesz, hiszen az idén jó esélyünk lett volna a feljutásra: az olimpiai selejtezős továbbjutás pozitív energiát adott a csapatnak, kár, hogy ezt nem lovagolhatjuk meg. Reméljük, jövőre még jobb eséllyel futhatunk neki a vébének.

Egyébként az idény minden percét élveztem, örülök, hogy ilyen jól alakult, ameddig tartott. Sok munka volt benne, de megérte. A klubunk az öt élvonalbeli idénye során még sosem jutott a playoffba, az idei lett volna az első alkalom, és ugyan kisváros a miénk, sokan kijöttek a mérkőzéseinkre, nagy volt a felhajtás. Rossz érzés, hogy vége, de mint említettem, most nem a hoki a legfontosabb.

Finnországban még nem durvult el a helyzet, az emberek ki tudnak menni az utcára, az éttermek is nyitva vannak, úgyhogy szerencsére nekem sem kellett főznöm jó ideje. :-)

 
A KoroNapló korábbi részeit IDE KATTINTVA olvashatják el!

Ám ez bármelyik nap megváltozhat, ezért is döntöttem úgy, hogy átrepülök Svédországba, ahol a családom is él. A közelükben talán jobban át tudom vészelni a karantént, hiszen jobb az ismerősökhöz közel ragadni, mint egy idegen országban. Hokisként utazni sem könnyű, sok a cucc. Egy táska a jégkorong-felszerelésnek, egy másik a civil ruháknak, a harmadik válltáska, és elengedhetetlenek az ütőink is. Ezeken kívül még maradt egy Nintendo Switch, ami jól jön a repülőúton.

Szeretnénk mindenkinek erőt, kitartást kívánni. Tartsunk össze!”

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.

2020.05.25 15:29:19

Jégkorong nemzetisport.hu

Balázs Attila: Magyarország egyik legmodernebb hoki utánpótlás-nevelés központját hoztuk létre Érden.

2020.04.05 19:30:14

Jégkorong MTI

Együtt tartaná a magyar bajnok Ferencváros jégkorongcsapatának keretét Fodor Szabolcs vezetőedző.

2020.02.29 22:55:28

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ez az idény megy a kukába.

2020.02.22 17:00:39

Jégkorong H. Á.

A Tipsport Liga középszakaszában érintett DVTK és MAC mérkőzései, a bajnokság állása.