KOHÁN GERGELY 2020.09.13 08:33 Frissítve: 2020.09.13 08:37

Jégkorong: végveszélyben a szlovák hoki?

A szlovák jégkorongklubok szerint félő, hogy a legfrissebb kormányintézkedések ellehetetlenítik a sportéletet.

Ilyen jelenet a mostani állás szerint biztosan nem lehet Nyitrán (sem), a DVTK-t legfeljebb hazai környezetben biztathatja népes tábora (Fotó: Török Attila)

 

Általános döbbenet és düh fogadta a szlovák kormány pénteki szigorító intézkedéseit: októbertől jóformán betiltják a tömegrendezvényeket a koronavírus-fertőzésszám emelkedésére hivatkozva, a beltéri eseményeken például legfeljebb 100-an tartózkodhatnak.

Ennél rosszabb hírt nem is kaphattak volna az így is csődközelbe került szlovák jégkorongklubok. Az elsődlegesen a piaci bevételekből élő szlovákiai hokicsapatok képviselői egységesen hangot is adtak felháborodásuknak: arra figyelmeztetnek, így végveszélybe kerülnek a klubok és ezzel együtt közvetve az egész szlovák sportélet is.

„Az intézkedések ellehetetlenítik minden sportesemény és meccs megszervezését, nem csak a jégkorongban. Célunk, hogy mindent megtegyünk a közegészség védelmében, ilyen feltételek mellett azonban a Tipos Extraliga eseményeinek megtartása nem kivitelezhető. Így nemcsak az élvonal, de hazánk többi jégkorongligájának új idénye sem kezdődhet el” –  áll az Extraliga közleményében. (A mezőny tagja a DVTK-Jegesmedvék is, de a miskolciak hazai mérkőzéseire értelemszerűen a hatályos magyarországi szabályozások vonatkoznak).

A játékosok külön közleményben kérik az illetékeseket, haladéktalanul vizsgálják felül az intézkedéseket:      

„Szlovákiában a sport finanszírozását és támogatását régóta elhanyagolták, e korlátozások nélkül is kritikus állapotban volt. Bevételeink nagy része a belépőkből származik, szurkolók nélkül nem maradunk életben. A jégkorong a focival együtt a legnépszerűbb sportág Szlovákiában, de ha a javasolt szigorú feltételeket átültetik a gyakorlatba, hamarosan csupán amatőr sport lesz, minimális érdeklődés mellett.”

2020.10.12 14:23:44

Jégkorong H. Á.

A szlovák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban érdekelt DVTK Jegesmedvék bajnoki menetrendje.

2020.10.12 13:33:09

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2020.09.10 14:56:48

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.