Jégkorong-vb: továbbra is pont nélkül a szlovénok

SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 14:30
null
Hiába egyenlített Szlovénia, a végjátékot már nem bírta (Fotó: Tumbász Hédi)
Háromból három vereséggel áll a Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon Szlovénia válogatottja, amely pénteken a mieinkkel találkozik. Délnyugati szomszédainknál a kétszeres Stanley-kupa-győztes Anze Kopitar egymaga nem tudja ellensúlyozni a hiányzó hat-hét alapembert. Remélhetőleg, ez holnapig így is marad.

 

Szokatlan helyzetből és állapotban készülhet a Magyarország elleni, pénteken esedékes rangadójára Szlovénia, mert a harmadik mérkőzését is elveszítette, így ellenünk azzal a céllal lép majd fel, hogy az utolsó játéknapon ne a kiesés elkerüléséért játsszon Litvániával…

Persze önmagában az nem szégyen, hogy Fehéroroszországtól kikaptak délnyugati szomszédaink, hiszen mi is vereséget szenvedtünk a 2004 óta először másodosztályú beloruszoktól, a nagyobb baj, hogy ugyan van a csapatban egy kétszeres Stanley-kupa-győztes abszolút világsztár Anze Kopitar személyében, de hat-hét alapember hiányzik sérülés és más okok miatt. Ez pedig meglátszik, mert akárha eltüntették volna a csapat második és harmadik sorát: a Sabolic, Kopitar, Rodman szuperhármas mögött alig látni tartalmat – már legalábbis azon a szinten, ami a feljutáshoz kéne.

Ezen a mostani rangadón Fehéroroszország 3:02-nél kapott egy jótékony emberelőnyt, amit 22 másodperc alatt értékesített. Erre ráfújtak még egy fehérorosz fórt, de aztán öt előnyt kapott Szlovénia! Viszont az összeset kihagyta, így kénytelen volt már a záró harmad elején egyenlő létszámból egyenlíteni – kivételesen nem Kopitar, hanem a két sortársa, Rodman és Sabolic hozta össze.

Ünnepelni viszont ők sem ünnepelhettek sokáig, mert 2:12-vel később Fehéroroszország ritka szerencsés találattal visszavette a vezetést, az utolsó tíz percre fordulva megduplázta, a legvégén pedig üres kapura megháromszorozta, úgyhogy 4–1 lett a vége.

DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN (ASZTANA)
3. FORDULÓ
Fehéroroszország–Szlovénia 4–1 (1–0, 0–0, 3–1)
Gólok:
Sarangovics, Jevenko, Platt, Gyemkov, ill. Sabolic

KORÁBBAN
MAGYARORSZÁG–Litvánia (2–1, 2–0, 0–0)

KÉSŐBB
15.30: Kazahsztán–Dél-Korea

A PÉNTEKI PROGRAM
4. FORDULÓ
15.30:MAGYARORSZÁG–Szlovénia (Tv:Sport1)– élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Fehéroroszország 3 3 11–5 +6 9
2. Dél-Korea 2 2 10–4 +6 6
3. Kazahsztán 2 2 6–3 +3 6
4. MAGYARORSZÁG 3 1 2 6–9 –3 3
5. Szlovénia 3 3 6–12 –6 0
6. Litvánia 3 3 5–11 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik