Jégkorong-vb: A csapat nagyszerűen állt a munkához - Chernomaz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 23:21
null
Nagybetűs csapat – és A-csoportos csapat (Fotó: MJSZ/Mudra László)
Hét év után játszhat majd ismét az A-csoportos jégkorong-világbajnokságon a magyar válogatott, amely a második helyen zárta a krakkói rendezésű, divízió 1/A vb-t. Együttesünk kanadai származású szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz a fejlődés töretlen folytatásáról beszélt.

„Mindenekelőtt köszönettel tartozunk a fantasztikus szurkolótáborunknak, amely egész héten nagyszerűen biztatott és segített minket – nyilatkozta Chernomaz a mérkőzést közvetítő Sport Tv-nek. – A vb-n mérkőzésről mérkőzésre léptünk előre, mindig alkalmazkodva az éppen aktuális ellenfélhez. A játékosok betartották az előre megbeszélteket, ami eredménnyel párosult. A csapat nagyszerűen állt a munkához, a játékosok munkamorálját csak dicsérni lehet. A fiatalok pedig bizonyították, hogy most már végleg be tudtak épülni ebbe a válogatottba. Függetlenül a játékosok életkorától, mindenkinek fejlődnie kell, hogy jövőre versenyképesek legyünk az A-csoportban. Úgy egyénileg, mint csapatként előre kell lépnünk a rendelkezésünkre álló egy évben.

Ez a fejlődés egy folyamat, nem egyik napról a másikra érezteti a hatását. Ennek érdekében a játékosokkal folyamatosan dolgozunk majd. Magyarország sokáig az egyetlen olyan ország volt ezen a szinten, amelynek nem volt honosított kanadai játékosa. Most voltak – Sarauer, Banham, Metcalfe –, meg is hozták a sikert. Ugyanakkor a magyar fiatalok is nagyon fontos szerepet játszottak ebben a sikerben, az ő további fejlődésükre is lehet számítani."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik