Jégkorong: újabb válogatott hokis tért vissza Fehérvárra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.25. 17:18
null
Régi szép idők – Vas János Volán-szereplésben (Fotó: NS-archív)
Vas János, a rutinos magyar válogatott támadó hat év után visszatér a Fehérvár AV19 kötelékébe – adta hírül hivatalos honlapján a székesfehérvári jégkorongcsapat.

 

A 32 esztendős Vas János egyéves megállapodást kötött a klubbal, és a 84-es mezben szerepel majd. Néhány héttel ezelőtt Sofron István is visszatért a fehérváriakhoz.

Vas János 2009-ben, kilencévnyi légióskodás után igazolt Fehérvárra, ahol 58 EBEL-mérkőzésen 30 pontot szerzett.

„Nagyon jó kis szezon volt. Sok meghatározó magyar játékost sikerült akkor hazahozni, így a bátyámmal (Vas Márton - a szerk.) és Ladányi Balázzsal játszottam egy csapatban – idézi a klub honlapja Vas Jánost. – Akkor több magyarral és kevesebb külföldivel állt fel az együttes, mégis jól tudtunk szerepelni, és a csapat történetében először bejutottunk az EBEL rájátszásába. Úgy emlékszem, különösen jól szerepeltünk hazai jégen, bárkit meg tudtunk verni itthon, az ellenfelek nem szerettek Székesfehérváron játszani. Nagyon jó emlékekkel gazdagodtam akkor.”

A támadó ezután előbb a svéd másod-, majd a francia első osztályban jeleskedett, a legutóbbi két szezont pedig Csehországban, a Slavia Praha együttesénél töltötte.

„Kétéves prágai szereplés után új kihívásra vágytam, nem szerettem volna ott maradni. Ocskay Gáborral könnyen meg tudtunk egyezni, mindkét fél számára előnyös megállapodást kötöttünk. Úgy gondoltam, hogy a Fehérvár sikerre éhes, mivel tavaly nem sikerült a rájátszásba jutni. Ha jó csapat áll össze, reális cél lehet a playoffba kerülés, és remélem, hogy ehhez sokat hozzá tudok tenni majd.”

Vas Jánost 2002-ben a második körben draftolta az NHL-ben szereplő Dallas Stars, és bár az elitligában nem lépett jégre, az AHL-ben több mint 200-szor ölthette magára az Iowa Stars mezét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik