Jégkorong: egy helyi legenda visszatért Fehérvárra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 16:12
null
Sofron István aláírta szerződését (Fotó: fehervarav19.hu)
Sofron István három év után visszatér a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatához – adta hírül a klub honlapja. A támadó 1+1 éves megállapodást kötött.

 

Sofron István 1991 óta volt a székesfehérvári egyesület igazolt sportolója, a felnőttek között 2006-ban, még ifjúsági korú játékosként mutatkozott be. Három éve igazolt a német Krefeld Pinguine-be, ahonnan 2016 januárjában került az EBEL-résztvevő Klagenfurthoz.

„Mindenképpen haza szerettem volna térni. Sok oka van ennek, de az egyik fő ok az, hogy itt nőttem fel, sokat kaptam a várostól és a csapattól, itt lettem az a játékos, aki vagyok – idézi a klub honlapja Sofron Istvánt. – Emellett jó bajnokságban szerepel a csapat, és a szerep, amit szánnak nekem, és a játéklehetőség szolgálja a legjobban a fejlődésemet. Emellett a családom is itt él. Szeretném, ha a fehérvári hoki minél magasabb szintre tudna lépni.”

„A menedzsment nagyon sokat dolgozott ezen az ügyön, és a nevükben is mondhatom, nagyon örülünk, hogy egy saját nevelésű válogatott alapember hazatér – tette hozzá Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. – Reméljük, hogy ezzel sokat segítünk az új vezetőedzőnek a keret erősítésében. Nagyon szeretnénk a szurkolók, a városvezetés és a szponzorok elé egy olyan csapatot tenni, amelyik mindent megtesz azért, hogy kiszolgálja a saját közönségét, és emellett kiemelkedően teljesítsen. A kiemelkedő teljesítmény természetesen nem EBEL-döntőt jelent, de az elmúlt évi csorbát mind a vezetésnek, mind pedig az új csapatnak meg kell próbálni kiköszörülni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik