Jégkorong: Tőkési után Berta és Vaszjunyin is Debrecenben?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.18. 12:50
Szép adag méz volt a madzagra Ladányi Balázs szerződtetése, mert azóta a Mol Liga-újonc Debrecen jégkorongcsapata további három játékossal egyezett meg.

Információnk szerint a Ferencvárosból a csapatkapitány, Berta Ákos és Tőkési Lajos is a Hajdúságba igazol, és végső soron Vaszjunyin Artyom is a Fraditól érkezik: hiába jelentették be május 21-én, hogy az Újpesthez igazol, végül nem így lesz. Nagyokat fog tehát a Debrecen, még ha az üzleteknek csak a fele biztos egyelőre, hiszen a mostani hármasból csupán Tőkési erősítette meg, hogy költözik.

„Persze hogy publikus a szerződésem, hiszen már aláírtam – mondta a 38 éves Tőkési. – Miután eljöttem a Fraditól, megkerestek a debreceniek, és azt mondták, rutinos játékosokat szeretnének, akik összefogják a csapatot, amire Ladányi Balázs szerintem tökéletes. Az elmúlt szezonban eltörtem a kezem, négy szegecs van benne, már egészséges vagyok, de van lemaradásom, amit az idényrajtig el lehet tüntetni.”

Tőkési szezonbeli klubtársa, a 26 éves Berta csak annyit mondott, hogy „nem tudott megegyezni a Fradival”, a 30 esztendős Vaszjunyin pedig a következőt: „Szóbeli megállapodásom volt az Újpesttel, ám nem ott folytatom, egyelőre szabadügynök vagyok. A műtött térdem sokat javult, két év után már futni is tudok, és nyáron görkorcsolyáztam, az inline világbajnokságon is ott voltam, ami jót tett.”

Berta, Ladányi, Vaszjunyin és Tőkési majdnem kitesz egy egész sort, az orosz vezetőedző, Vlagyimir Scseglov elvileg szerez melléjük egy külföldi sort, plusz egy kapust – ezzel a csapat kihasználja a hatos légióskeretet –, akik a juniorbajnokságban bronzérmes fiatalokkal egészülhetnek ki. És mivel az Újpest továbbra is harmatos, a Csíkszereda pedig rendkívül meggyengült, a hatba kerülés máris reális cél lehet Debrecenben, az pedig az új lebonyolítás szerint közép/negyeddöntős szereplést ér, hiszen az alapszakasz első kettője automatikusan elődöntős.

Nem rossz belépő!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik