nemzetisport.hu 2018.01.23 20:36 Frissítve: 2018.01.24 01:16

Jégkorong: szétlövéssel veszítette el a DVTK a Visegrádi Kupát

A hazai pályán elért 4–2-es győzelem után a nyitrai visszavágón ugyanekkora vereséget szenvedett rendes játékidőben a magyar bajnoki címvédő DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, amely végül szétütéssel maradt alul, így nem tudta megnyerni az első alkalommal kiírt Visegrádi Kupát.

Galanisz Nikandrosz góljánál még jól állt a DVTK (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

 

Az Extraligában ötödik helyén álló HK Nitra nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, és Michal Kristof, majd Judd Blackwater révén gyorsan kétgólos vezetésre tett szert. Az első harmad végén egy gyors kontra végén Vas János passzát Peter Sakaris lőtte a kapu jobb oldalába (2–1)

A második harmadban jött az egyenlítés is, egy távoli korongba Galanisz Nikandrosz szúrt bele közelről (2–2). Harmincnégy másodperc múlva Matus Rais révén ismét a szlovákoknál volt az előny, az utolsó harmadban pedig Matej Paulovic révén sikerült 4–2-re alakítaniuk az eredményt.

A 6–6-os összesítés azt jelentette, hogy ötperces hosszabbítás, majd szétütés következett. Az első öt páros közül Henrich Ruckay, illetve Rasmus Kulmala volt eredményes, így a párharc folytatódott. A nyolcadik sorozatban  Ruckay ismét betalált, Vas János azonban hibázott, ezzel a nyitrai együttesé lett az első alkalommal kiírt Visegrádi Kupa.

JÉGKORONG, VISEGRÁDI KUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
HK Nitra–DVTK Jegesmedvék 5–2
(2–1, 1–1, 1–0, 1–0) – szétlövéssel
Nyitra, 5000 néző. V: Baluska (szlovák), Babic, Tvrdon (szlovák), Soltész
NITRA: LAWSON – Rais 1, Rygl (1) – Ordzovensky, Milam – Pupák (1), Versteeg – Korím, Kollár
PAULOVIC 1, KRISTOF 1 (1), J. Kovács – BLACKWATER 1 (1), Slovák (1), Lantosi (1) – H. Ruckay 1, J. Ruckay, Macík – Csányi, Siska, Rzavsky. Edző: Andrej Satura
DVTK: ADORJÁN – Leppänen (1), Rusk – Láda B., Rantanen – Joe, Vojtkó – lbert, Köllő
MAGOSI B., Miskolczi, GALANISZ 1 – Pavuk (1), Vas J. (1), SAKARIS 1 – Hajós, Tóth A., Kulmala – Ritó, Berta, Tóth Gergő. Edző: Mikael Tisell
Győztes lövés: H. Ruckay
MESTERMÉRLEG
Andrej Satura:
– Nagy szó, hogy fel tudtunk állni kétgólos összesített hátrányból, teljesen más mentalitással léptünk pályára, mint az első meccsen. Nagyon örülök a győzelemnek, mert igen kemény ellenfelet győztünk le parádés hangulatban.
Mikael Tisell: – Mindkét csapat hazai pályán nyújtott jobb teljesítményt, sajnos ezúttal nemigen tudtunk mit kezdeni az ellenfél agresszív letámadásával. Kiharcoltuk a hosszabbítást és a szétlövést a Nyitra otthonában, ennél többet nem kérhettem volna, és ennél szorosabban nem alakulhatott volna a döntő.

2019.04.13 22:18:11

Jégkorong BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A női hoki is meglepően sokak szívügye. Mert bájosan esetlen, ügyetlenke, csetlő-botló leánykák helyett vagány, lófarkas, copfos, sportembernek kinéző hölgyek, amazonok kergették egymást és a pakkot, és ugráltak az aktuális gólszerző nyakába.

2019.04.13 22:16:29

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Olyan se nagyon volt még, hogy a női hokiról beszéljenek a népek Magyarországon.

2019.04.11 13:02:46

Jégkorong nemzetisport.hu

A kieséses szakasz végén, május 26-án avatják az idei év világbajnokát.

2019.04.05 18:36:30

Jégkorong KOHÁN GERGELY, SZŰCS ANDRÁS

Férfi jégkorong-válogatottunkkal 2009-ben járt az elitben, a nőkkel 2019-ben tart ugyanoda.