Jégkorong: szétlövéssel győzött a női válogatott

Vágólapra másolva!
2023.04.01. 07:37
null
Garát-Gasparics Fanniék legyőzték Japánt (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A szerdán kezdődő női jégkorong-világbajnokságra hangoló válogatottak torontói felkészülési mérkőzésen a magyar csapat szétlövéssel 4–3-ra győzött Japán ellen Torontóban.

 

A helyi idő szerint péntek este rendezett összecsapáson a japánok szereztek vezetést, ám Metzler Regina hamar válaszolt. A 12. percben a hátvéd Knee Sarah révén már a magyaroknál volt az előny, de fél perc múlva a rivális is betalált. A mérkőzés derekán Garát-Gasparics Fanni emberelőnyben volt eredményes, az ázsiaiak csak az utolsó előtti percben tudtak egyenlíteni. A szétlövésben a tizedik kör döntött, és Jókai-Szilágyi Kinga ütötte a győztes rávezetést.

A magyar válogatott közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban Németországgal játszik még egy felkészülési találkozót Torontóban. A vb hivatalosan szerdán rajtol, a magyarok egy nappal később kezdik meg szereplésüket a franciák ellen a Toronto melletti Brampton CAA Arénájában.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány ott lehet-e a tornán, mert német klubcsapatával még érdekelt a férfi harmadosztály rájátszásában. Ha a Riessersee még egy kört sikerrel vesz, akkor Delaney Collins másodedző irányítja a magyar együttest.

A története harmadik A-csoportos világbajnokságán résztvevő válogatott célja, hogy a nyolc közé kerüljön, az utolsó két helyezett ugyanis kiesik a divízió I/A osztályba.

NŐI JÉGKORONG
FELKÉSZÜLÉS
Magyarország–Japán 4–3
(2–2, 1–0, 0–1, 0–0) – szétlövéssel

A magyar válogatott vb-programja (közép-európai idő szerint):
április 7., 1.00: Magyarország–Franciaország
április 8., 17.00: Magyarország–Svédország
április 10., 17.00: Magyarország–Finnország
április 11., 17.00: Magyarország–Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik