nemzetisport.hu 2018.12.16 06:56 Frissítve: 2018.12.16 08:51

Jégkorong: Sok kiállítást kaptunk, de tanulunk belőle – Jarmo Tolvanen

Erős ellenfelek ellen készülhetett a magyar jégkorong-válogatott a norvégiai EIHC-tornán, s bár meccset nyernie nem sikerült, fontos tapasztalatokkal gazdagodott. Ezekről beszélt az NSO Tv-nek Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány. „Nyilvánvaló, hogy amit a védekezéssel kapcsolatban megbeszéltünk, az a fehéroroszok ellen egyáltalán nem működött, de ezek inkább az egyéni, illetve a csapathibákból adódtak, és nem a játékrendszerünk miatt
– mondta. – De a nyolc-egyes végeredmény határozottan azt mutatja, hogy védekezésben és támadásban is fejlődnünk kell. Ez egy folyamat, és néha szükség van ilyen tapasztalatokra, információkra, hogy lássuk, miben kell változtatni, miben kell még jobbnak lenni. Ezért is mondom azt, hogy ez a torna nagyon hasznos volt számunkra a jövőt nézve.”

Tolvanen annak okaira külön is kitért, hogy miért kapott a magyar csapat mind a három meccsen nagyon sok kiállítást.

„Ebben a tornában sok minden benne volt… Az egyik fontos tényező a küzdőszellem. Szombaton talán a leggyorsabb csapattal találkoztunk, és talán még nem állunk teljesen készen arra, hogy minden helyzetben a legjobb módját találjuk meg a küzdelemnek… A nemzetközi hokinak megvannak a maga írott és íratlan szabályai: amit otthon szabad, az itt nem feltétlenül engedélyezett. Ám nem fogok hibáztatni senkit, mert ugyan most sok kiállítást kaptunk, tanulni fogunk belőle, és legközelebb kevesebbet kapunk.”


Videónkban a következő, februári tornáról és a kapuskérdésről is beszélt, ami a kellemes gondjai közé tartozik. 

2019.06.17 21:30:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A 34 éves kanadai center pályafutása első bajnoki címe után akasztja szögre a korcsolyát.

2019.05.30 23:54:03

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A voluntarizmusnak is vannak határai, bizonyára az IIHF köreiben is dívik az elv, mely szerint bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá, így került végül a jövő évi divízió 1/A-világbajnokság Ljubljanába.

2019.05.26 19:41:35

Jégkorong HARMATH ÁKOS (közvetítés), SZŰCS ANDRÁS (tudósítás)

Kanada 50. világbajnoki érmét szerezte meg Pozsonyban, de az ezüstnek vélhetően nem örül.

2019.05.25 15:03:16

Jégkorong nemzetisport.hu

A hoki-vb döntőjében az oroszokat búcsúztató finnek Kanadával csaphatnak össze.

2019.05.15 18:08:52

Jégkorong nemzetisport.hu

Két délutáni háromgólos könnyedség után, este jött a dráma és az orosz henger.