Jégkorong: Sofron még nem tudja, merre induljon

Vágólapra másolva!
2012.08.05. 09:24
Címkék
Mint tegnap beszámoltunk róla, Sofron István végül nem kapott szerződést a KHL-es cseh Lev Prahától, amelynél két hétig szerepelt próbajátékon. Az EBEL legutóbbi alapszakasz-gólkirálya még nem tudja, merre induljon, de több lehetőség is van még a tarsolyában.

„Az ügynökeim azt mondták, ne aggódjak, biztosan találnak nekem csapatot – mondta Sofron még a Praha libereci edzőtáborában. – Nem is félek, a C-terv Amerika, hogy szerencsét próbáljak, ahogy Kóger Dani tette, mert szeretnék továbblépni.”

A július 15. óta tartó próbajáték augusztus elején véget ért a Levnél, szerződésajánlat nélkül (közben a svéd MODO-nál levő szerződése is kútba esett), úgyhogy jöhetnek a C- és egyéb tervek. Az említett tengerentúli lehetőség a Fehérvár bekkjén, Harlan Pratten keresztül érkezhet, akinek bátyja, Nolan Pratt az AHL-es Springfield Falcons másodedzője – egyébként meg Stanley-kupa-győztes 2004-ből… –, és el tudná intézni, hogy Sofron bekerüljön az NHL-es Columbus Blue Jackets farmcsapatának szezon előtti táborába. De van más lehetőség is.

„Sofi érthetően összetört, hogy nem kapott KHL-es szerződést – mondta Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztály-igazgatója. – Sokszor beszéltünk akkor is, amíg kint volt a cseheknél, és most is fogunk. A MODO egy, a Lev viszont inkább három lépcsőfokos ugrást jelentett volna, de én is megpróbáltam volna a helyében. A tengerentúlhoz pedig nagy bátorság, talpraesettség és jó nyelvtudás kell. Lehet, most az lenne a legjobb, ha kitöltené nálunk az élő szerződését, újra felépítené magát. Addig az ügynökei nyugodtan kereshetnek neki erősebb klubot – de csak biztosra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik