nemzetisport.hu 2019.05.13 13:29 Frissítve: 2019.05.13 14:20

Jégkorong: Rajna Miklós pótolja Vay Ádámot a DVTK-nál

A múlt hét végén jelentette be a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, hogy kapusa, Vay Ádám a svéd másodosztályban folytatja szereplését. Hétfőre aztán kiderült az is, hogy ki pótolja: a távozó kapushoz hasonlóan magyar válogatott Rajna Miklós, aki csak csapatot vált, osztályt nem: a szintén a szlovák Tipsport Ligában szereplő MAC Újbudától érkezik Miskolcra.

 

Rajna legutóbb a válogatottal járt Miskolcon (Fotó: Tumbász Hédi)

A 28 éves kapus tavaly szerződött az EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19-nél töltött hat idény után a szlovák élvonalban rájátszásba jutó MAC Újbudához, ahonnan egy szezon után távozott is: a DVTK-nál folytatja pályafutását.

„Nagyon tetszett nekem, amit a DVTK Jegesmedvék vezetői felvázoltak számomra – mondta Rajna Miklós új klubja hivatalos honlapjának. – A célom az volt, hogy olyan csapathoz kerüljek, amelynél állandó játéklehetőséget kaphatok és lehetőségem legyen kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtani. Az a fajta kapus vagyok, aki szeret nagy teher és nyomás alatt védeni. Úgy gondolom, hogy kifejezetten jót tesz nekem, ha nagyobb felelősséggel a vállamon védhetek. Ezért bízom benne, hogy Miskolcon a hátamra tudom venni a csapatot és stabil teljesítményemmel megalapozhatom a sikereket. Ami ennél is fontosabb, hogy az egyéni célokat alá kell rendelni a csapatteljesítménynek. Ha mindez megvalósul, akkor én és a csapat is szép idény elé nézünk.”

Rajna az elmúlt évadban a Tipsport Liga alapszakaszában 36 mérkőzésen védett, s rájátszásába jutott a MAC-cal, s a csapat egyetlen rájátszásbeli győzelmét vele a kapuban aratta a fővárosi alakulat.

Rajna számára nem lesz ismeretlen társaság a diósgyőri, hiszen a válogatottból sokakkal játszhatott együtt az elmúlt évek során: többek között Magosi Bálinttal, Vas Jánossal, Jesse Dudással vagy éppen Galanisz Nikandrosszal. 

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.

2020.05.25 15:29:19

Jégkorong nemzetisport.hu

Balázs Attila: Magyarország egyik legmodernebb hoki utánpótlás-nevelés központját hoztuk létre Érden.

pr
2020.04.05 19:30:14

Jégkorong MTI

Együtt tartaná a magyar bajnok Ferencváros jégkorongcsapatának keretét Fodor Szabolcs vezetőedző.

2020.02.29 22:55:28

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ez az idény megy a kukába.

2020.02.22 17:00:39

Jégkorong H. Á.

A Tipsport Liga középszakaszában érintett DVTK és MAC mérkőzései, a bajnokság állása.