Jégkorong: óriásit hajrázott, de kikapott a svédektől a válogatott

Vágólapra másolva!
2019.04.05. 21:00
Az utolsó harmadot ugyan megnyerte a világbajnok Svédország ellen a magyar jégkorong-válogatott, de így is 4–3-es vereséget szenvedett a divízió 1/A-világbajnokságra való felkészülés első mérkőzésén.
A magyarok második gólját Terbócs István szerezte (Fotó: Dömötör Csaba) 
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!
A magyarok második gólját Terbócs István szerezte (Fotó: Dömötör Csaba) A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

A világbajnoki címvédő svédek nem a legerősebb keretükkel érkeztek, de erejüket jól mutatta, hogy csütörtökökön 4–0-ra megverték Szlovákiát.

Ezt az eredményt a Tüskecsarnokban is mutatta az eredményjelző a harmadik harmadban: a 18. perc elején Leon Bristedt szerzett vezetést a vendégeknek, a második húsz percben előbb Lukas Bengtsson, majd Jonathan Andersson is betalált, a 46. percben pedig Dennis Rasmussen volt eredményes – 0–4.

A negyedik gól után nyolc másodperccel Bartalis István szépített, a Schwenningen légiósa lecsapott egy kósza korongra, és miután a svéd kapus saját kapuja mögött tekergett, nem hibázta el az üres kapus lehetőséget (1–4).

BARTALIS ISTVÁN, ILLETVE ERDÉLY CSANÁD A SVÉDEK ELLENI MECCSRŐL

Sőt, újabb 44 másodperc múlva Terbócs István is gólt lőtt, majd Sárpátki Tamás találatával már egyre apadt a különbség. Ennél közelebb azonban nem sikerült kerülni, és Svédország 4–3-ra győzött, de az eredmény így is szenzációs: Magyarország még sohasem szerzett három gólt a skandináv csapat ellen.

TERBÓCS ÉS SÁRPÁTKI ÍGY LÁTTA A MÉRKŐZÉST ÉS A TALÁLATOKAT

A válogatottra jövő szerdán és pénteken Lengyelország vár Miskolcon, majd a divízió 1/A-világbajnokság kezdete előtti utolsó héten újra Budapesten lesz az edzőtábor, ahol április 17-én Szlovéniával játszik a válogatott a Tüskecsarnokban. Ezután Angliában két A-csoportos ellenféllel, az olaszokkal és a britekkel találkozik a felkészülés végén. A világbajnoki keret április 24-én utazik el Kazahsztánba, ahol április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfele.

VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Magyarország–Svédország 3–4
(0–1, 0–2, 3–1)
Tüskecsarnok, 2050 néző. V: Kókai, Pálkövi Zs., Soós, Németh M.
MAGYARORSZÁG: Bálizs (VAY) – Stipsicz, Szabó D. – Pozsgai, Macaulay – Szirányi B. (1), Varga A. – Garát, Kiss D. – Erdély Cs., Hári J., Sofron – BARTALIS 1, Sarauer, Bodó – NAGY K. (1), Vas J., SÁRPÁTKI 1 – Miskolczi, Benk, TERBÓCS 1. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
SVÉDORSZÁG: Ersson – BENGTSSON 1, HOLM (2) – Bertilsson, Svedberg – Arnesson, J. ANDERSSON 1, Strömwall (1), Lander, Boqvist – Zaar (1), T. BRITHÉN, Bristedt 1 – Sandin, D . Rasmussen 1, Elvenes (1) – Brodecki, Kellman (1), Mastomäki. Szövetségi kapitány: Rikard Grönborg
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Kapura lövések: 24–33
MESTERMÉRLEG
Jarmo Tolvanen:
– Néha az első harmadban és főleg a másodikban elég laposan játszottunk, viszont a harmadikra abszolút felvettük a sebességet. Akkor már igyekeztünk támadóbban fellépni, ami természetes is, amikor a csapat gólhátrányban van. Mivel a felkészülésünk közepén járunk, nem akartunk túlságosan alkalmazkodni az ellenfélhez, de néha muszáj. Szerencsénk is volt a góljainknál, amitől lendületbe jöttünk, ettől nézett ki olyan jól a vége. Az idő nagy részében jól hokiztunk, de még sok a tennivalónk.
Rikard Grönborg: – Őszintén szólva nem számítottunk ilyen jó magyar csapatra, ám nagyszerűen edzettek a játékosai, és kiválóan akcióztak. Figyelmesnek kellett lennünk a koronggal is, mert rendkívül gyorsan támadtak le. Elismerésem, nagyszerűen játszottak, alighanem hamarosan ismét az elitben versenyeznek majd.

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Magyarország–Lengyelország, április 10., szerda, 19.00, Miskolc
Magyarország–Lengyelország, április 12., péntek, 19.00, Miskolc
Magyarország–Szlovénia, április 17., szerda, 19.00, Tüskecsarnok
Magyarország–Olaszország, április 20., szombat, 19.00, Coventry
Magyarország–Nagy-Britannia, április 21., vasárnap, 14.00, Milton Keynes

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik