MTI 2020.04.28 09:29 Frissítve: 2020.04.28 12:53

Jégkorong: nem marad a válogatott élén Jarmo Tolvanen

A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) nem hosszabbítja meg Jarmo Tolvanen férfi szövetségi kapitány szerződését.    

Jarmo Tolvanen három év után távozik a válogatott éléről (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Az MJSZ honlapján megjelent keddi közlemény szerint a finn szakvezető három idény után távozik posztjáról.

„Megbeszéltük vele, hogy nem újítjuk meg a szerződését. Eredményes lehetett volna az együttműködésünk, de sok szerencsétlen körülmény befolyásolta ezt, hiszen a három világbajnokságból csak egyen tudott ott lenni” – nyilatkozta Vas Márton általános igazgató.

A 64 éves Tolvanen 2017 augusztusában vette át a férfiválogatott irányítását, első szezonjában hazai rendezésű divízió I/A világbajnokságon vezethette a csapatot, amely a feljutásról drámai körülmények között, 15 másodperccel a vége előtt kapott góllal maradt le a britek ellen.

Egy évvel később a finn szakvezető egészségi okok miatt nem tudott részt venni a kazahsztáni vb-n, míg az idei ljubljanai torna a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Az együttes ugyanakkor februárban sikerrel vívta meg az olimpiai selejtezőt Nottinghamben, így még versenyben van a pekingi olimpiai szereplésért, az utolsó kört a tervek szerint augusztusban rendezik. Tolvanen első szezonjában az U20-as válogatottat is vezette, amely akkor kiesett a divízió I/A-ból.

Vas Márton az M1 aktuális csatornának nyilatkozta elmondta: a kapitányi pozícióban szerettek volna váltani, fiatalítani.

„Olyan szövetségi kapitányt szeretnénk, aki energiadús és sikerre éhes. Némileg balszerencsés volt az elmúlt három év, remélem, ezen a váltás segíteni fog” – mondta.

Hozzátette, ismét külföldi kapitányt akarnak szerződtetni, de végleges döntést addig nem tudnak hozni, ameddig nem tudják, hogyan állnak majd gazdaságilag a koronavírus-járvány elmúltával.

Tolvanen búcsúüzenetében azt mondta, élvezte a magyarországi munka minden egyes percét.

„Lehetőségem volt együtt dolgozni nagyszerű, a hokit szerető emberekkel, találkozni lelkes és szenvedélyes edzőkkel, és több kiváló játékost irányíthattam” – fogalmazott. Kiemelte: irányításával a válogatott győzelmi mutatója pozitív, mintegy 60-70 játékosnak, közte 15-20 újoncnak adott bizonyítási lehetőséget, és nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy a játék aktívabbá váljon, különösen a támadójátékon változtattak.

„Úgy vélem, előreléptünk a modern nemzetközi hoki felé. Az utolsó szezonra megtaláltuk az egyensúlyt ahhoz, hogy még sikeresebbek legyünk, ezt jól jelzi, hogy háromból két tornát is megnyertünk” –hangsúlyozta a finn szakember, aki megköszönte a munkát a teljes stábnak, illetve valamennyi játékosnak.

 

 

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.

2020.05.25 15:29:19

Jégkorong nemzetisport.hu

Balázs Attila: Magyarország egyik legmodernebb hoki utánpótlás-nevelés központját hoztuk létre Érden.

pr
2020.04.05 19:30:14

Jégkorong MTI

Együtt tartaná a magyar bajnok Ferencváros jégkorongcsapatának keretét Fodor Szabolcs vezetőedző.

2020.02.29 22:55:28

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ez az idény megy a kukába.

2020.02.22 17:00:39

Jégkorong H. Á.

A Tipsport Liga középszakaszában érintett DVTK és MAC mérkőzései, a bajnokság állása.