Jégkorong Mol Liga: túlórás DAB-siker a Winter Classicon

Vágólapra másolva!
2013.12.14. 20:45
null
A DAB nagy küzdelemben késztette megadásra a miskolciakat (Fotó: Szabó Miklós)
A jégkorong Mol Liga alapszakaszában a Dab.Docler hosszabbításban nyert a Miskolci Jegesmedvék ellen a városligeti Winter Classic szombati fő attrakcióján.
KARÁCSONYI HOKI BULI-WINTER CLASSIC – A VASÁRNAPI PROGRAM
10.00: U8 (szupermini)-torna
13.00: KMH Budapest–Vienna Sabres EWHL (női EBEL)-mérkőzés
17.30: SAPA Fehérvár AV 19–EC-KAC Klagenfurt EBEL-mérkőzés
Az online jegyértékesítés a jegyed.hu oldal segítségével történik.

A délutáni felvezetésben – még természetes fényviszonyok mellett – legendákat, egykori sportági hősöket láthattunk a városligeti jégen. Megállapítást nyert, hogy a négy sorból kettő akár a Mol Ligában is megállná a helyét, bár ezzel nem mondtunk nagyot: a többség a közelmúltban hagyta abban az aktív játékot. Palkovics Krisztiánban még mindig nagyon benne van az érzés, hogyan kell a jobb szélről kapu elé kanyarodni a koronggal, Holéczy Roger még mindig gyorsabb az árnyékánál...

A mérkőzés persze nem erről szólt, sokkal inkább baráti találkozó volt, amelyben bőven belefért, hogy a kétszer húszperces – futóóra volt – játékrészek közötti szünetben valaki forralt borral melegítette magát... A kiegyenlített csatában a volt ferencvárosi támadó, Pindák László bizonyult a mérleg nyelvének, aki 2–3-as állás után duplával megfordította, és meg is nyerte övéinek a mérkőzést. A második találata akár az NHL napi best ofjában is helyet követelt volna magának: a kapunak háttal csúszva, fonákkal emelte be a korongot a bal felsőbe.

Testjátékot már nem, gólt viszont hetet is láthattak a nézők a délutáni gálameccsen. No meg több legendát...
Testjátékot már nem, gólt viszont hetet is láthattak a nézők a délutáni gálameccsen. No meg több legendát...

A nap fő attrakciója előtt még érkezett a magyar szinkronkorcsolya-együttes, a hölgyek ezüstflitteres miniruhában, válluk szabadon. Kűrjük érthetően nagy tetszést aratott mindkét táborban. A miskolciak létszámbeli fölényét a dunaújvárosiak lelkesedésükkel igyekeztek ellensúlyozni. A Vajdahunyad vár előtti lelátó ezúttal üresen maradt, de a két oldalsó bő négyötöde megtelt.

DAB-fölény vezette fel a mérkőzést, amelyet kétperces fór segített, de mezőnyfölényük csak a hajrában érett góllá, akkor Ladányi Balázs egy palánk mögül visszatett korongot passzírozott a bojtos sapkában védő Duschek Dávid kapujába (1–0). A 23. percben remek egyéni villanással egyenlített a Miskolc: Jordan Bennet Knox félfordulattal lőtt a hosszú felsőbe (1–1). A szerzett gól meghozta a Jegesmedvék kedvét, akik némi mezőnyfölényhez jutottak. Ez eltartott a harmad közepéig, ám akkor a kivédekezett emberhátrány után kiegyenesedett a DAB.

Impozáns kulisszák a Városligetben – a Winter Classic vasárnap a Fehérvár–KAC mérkőzéssel zárul (Fotó: Szabó Miklós)
Impozáns kulisszák a Városligetben – a Winter Classic vasárnap a Fehérvár–KAC mérkőzéssel zárul (Fotó: Szabó Miklós)

Kiegyenlített játékkal és sok mezőnymunkával folytatódott a találkozó, amelyben hiába jártak a kapuk előtt a felek, lövésig ritkán jutottak, a gólveszély egyik félben sem volt benne. A harmadik harmad sok ütközést hozott, mindkét fél erőltette a testjátékot, minek eredményeképp jöttek a kiállítások – Pavuk Attila 10 perces fegyelmit is beszedett –, végre a kapusoknak is akadt dolguk, nem úgy az eredményjelző tábla kezelőjének.

Jöhetett a hosszabbítás, benne helyzetekkel mindkét oldalon, aztán Somogyi Balázs gólja a 63. percben vetett véget a találkozónak (2–1).

„MÉG MINDIG KÜSZKÖDÜNK...”

A másik szombati mérkőzésen a HSC Csíkszereda hiába vezetett 1–0-ra és 2–1-re is a brassóiak ellen, a góllal, majd gólpasszal főszerepet vállaló Virág Csanád vezérletével a vendégek fordítani tudtak. A Csíkszereda az utolsó két és fél percben kapusát lehívva, ráadásul a legvégén emberelőnyben támadott – hiába.

JÉGKORONG MOL LIGA, ALAPSZAKASZ

DAB.DOCLER–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 1–0) – h. u.
Városligeti Műjégpálya, 2784
néző. V: Haszonits, Varjú, Kis-Király, Vas Mátyás
DAB: KALNINS – LINDGREN (1), Hüffner – SOMOGYI 1 (1), LADÁNYI 1, Szappanos (1); HUBA, Erdélyi T. – Azari, Galanisz, Kiss Á.; Hruby, Nagy R. – Pavuk, Papp V., Gröschl (1); Magosi E., Léránt – Hegyi Á. Z., Peterdi. Edző: Stephan Lundh
MISKOLC: DUSCHEK – Boyle, De Bruyn – Rafaj, Dubek, Roczanov; Láda, Hegyi Á. – Popovics, Hajós, Tóth A.; Durco, Vojtkó – KNOX 1, FLISZÁR (1), Faith (1); Orosz, Budai R. – Miskolczi. Edző: Bob Dever
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Fegyelmi büntetés: 10 perc fegyelmi (Pavuk)
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh:
– A Winter Classic fejlődési pont a magyar hoki számára: remélem, ebből az eseményből hagyomány lesz, mert jó ennyi néző előtt játszani. Egyébként az volt a legfontosabb, hogy megnyerjük a meccset, mert mostanság jártunk Erdélyben, aztán Dániában a Kontinentális Kupán, és a Miskolccal is megszenvedtünk. Hosszú még a szezon, de talán visszataláltunk a helyes útra.
Bob Dever: – Csodálatos környezetben játszottunk, és le a kalappal a szurkolók előtt, hogy ilyen messzire is ennyien eljöttek értünk. Jó volt látni a sok sárga-fekete mezes embert a nézőtéren. A kapusunk nagyon jól védett, és a második harmadban jól játszottunk, a harmadikban átlagosan. Annyi pontot szereztünk, amennyit megérdemeltünk: egyet.

HSC CSÍKSZEREDA (romániai)– CORONA 2010 BRASOV (romániai) 2–3 (1–0, 1–2, 0–1)
Csíkszereda, 2000
néző. V: Gergely L. (romániai), Lascar, Butucel, Toparceanu (románok)
HSC: Ruczuj – Kósa, Papp Sz. – Moldován (1), Szőcs 1, Novák (1); J. Hruby (1), Góga – Shvidki (1), Curilla, Danton; Flinta, Nagy I. – Molnár Zsombor, Becze T. 1, Mihály E.; Farkas T., Bíró T., Péter L., Bíró O. Edző: Gál Sándor
BRASOV: Polc – Wehrs, Hietamaki 1 – Zsók, Péter Zs., Gliga; Mastaleriu 1, Piszarenko – Saluga (1), Molnár Zsolt, Virág Csanád 1 (1); Oprea, János – Antal Zs. (1), Péter R. (1), Petres; Márton, Imecs, Bálint Zs. Edző: Kan Rauhanen
Kiállítások: 2, ill. 8 perc

AZ ÁLLÁS
1. HC Nové Zámky 29 15 4 3 7 114–86 +28 56
2. Dab.Docler 29 15 3 3 8 109–71 +38 54
3. Miskolci Jegesmedvék 31 12 7 3 9 105–88 +17 53
4. ASC Corona Brasov 32 15 1 5 11 107–97 +10 52
5. HSC Csíkszereda 30 14 4 2 10 90–92 –2 52
6. Ferencváros Budapest ESMTK 30 11 3 6 10 125–115 +10 45
7. UTE 29 1 1 27 46–147 –101 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik