Jégkorong Mol Liga: sorozatban negyedszer kapott ki az Újváros

Vágólapra másolva!
2013.11.15. 20:05
A jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján a Miskolci Jegesmedvék idegenben 3–0-ra legyőzték a Dab.Doclert, míg az Újpest otthon nagy verést kapott a Corona Brasov együttesétől.

A címvédő újvárosiak és a miskolciak is pocsék formában várták az összecsapást, hiszen mindkét együttes sorozatban három (igaz, kivétel nélkül idegenbeli) vereséget szenvedett ezelőtt. A támadók egyik oldalon sem kezdtek erősen, az első két játékrészben Peter Sevela és Gyenes Dávid ketrece is érintetlenül maradt. A 47. percben aztán megtört a gólcsend, Hajós Roland gólja pedig annyira megfogta a hazaiakat, hogy a miskolci játékos egy perccel később ismét betalált, sőt, a 49. minutumban Vladimir Dubek is eredményes volt, így gyakorlatilag 2 perc alatt lerendezte a meccset a vendégcsapat (0–3).újvárosiak és a miskolciak is pocsék formában várták az összecsapást, hiszen mindkét együttes sorozatban három (igaz, kivétel nélkül idegenbeli) vereséget szenvedett ezelőtt. A támadók egyik oldalon sem kezdtek erősen, az első két játékrészben Peter Sevela és Gyenes Dávid ketrece is érintetlenül maradt. A 47. percben aztán megtört a gólcsend, Hajós Roland gólja pedig annyira megfogta a hazaiakat, hogy a miskolci játékos egy perccel később ismét betalált, sőt, a 49. minutumban Vladimir Dubek is eredményes volt, így gyakorlatilag 2 perc alatt lerendezte a meccset a vendégcsapat (0–3).

Az Újpest egészen az első játékrész utolsó percéig bírta a listavezető ellen, 17 másodperccel a szünet előtt azonban Nagy Csaba révén előnybe kerültek a brassóiak, majd Kevin Wehrs hátrányból szerzett találatával a második harmad elején tovább növelték előnyüket (0–2). A záró felvonás elején aztán beindult a brassói henger, gyors egymásutánban szerzett két góllal végleg eldöntötték a meccset, a végeredményt pedig Martin Saluga állította be az 58. percben (0–5).

A Ferencváros alaposan bekezdett a Csíkszereda ellen, 2:11 után Dusán Sijka, 120 másodperccel később pedig Fodor Csanád is betalált, így villámgyorsan kétgólos vezetésre tett szert (2–0). A „zöldek" az első és a második harmad hajrájához közeledve is bevezették a kaput, előbb Jere Ölander, majd Antti Ojanen volt eredményes, így a záró játékrész előtt kiütésessé vált a hazai előny (4–0). Az 50. perc legvégén Marek Curilla emberelőnyből legalább a vendégek szépítőgólját megszerezte, de a hajrában Dancsfalvi Norbert is eredményes volt, így a házigazda végül 5–1-re nyert.

JÉGKORONG MOL LIGA
DAB.DOCLER–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 0–3
(0–0, 0–0, 0–3)
Dunaújváros, 700 néző. V: Varjú, Halassy, Berger, Gangel
DAB.DOCLER: Sevela – Lindgren, Hüffner, Szappanos, Galanisz, Kiss Á. – Huba, Erdélyi, Ladányi, Gröschl, Peterdi – Nagy R., Jabornik, Somogyi, Hurtaj, Azari – Szabados, Virág T., Hegyi Ádám Zoltán, Pavuk, Papp V. Edző: Stephan Lundh
MISKOLCI JEGESMEDVÉK: GYENES – De Bruyn, Boyle, Faith, Knox, Metcalfe – Hegyi Á., Láda B., Tóth A., DUBEK 1 (1), HAJÓS 2 – Vojtko, Durko, Rito, Fliszár, Miskolczi – Orosz, Budai R., POPOVICS (2), Roczanov, Szilágyi. Edző: Bob Dever
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: –
Az első harmadot jól kezdtük, de eredménytelenek voltak soraink, sőt még hat a három ellen sem tudtunk betalálni. Összességében keveset lőttünk kapura, és ez okozza a fő problémánkat. Egyes játékosok fejében van a gond, mentálisan kell újra felépíteni magunkat. Mindenkinek magába kell szállnia egy kicsit, de össze fogjuk kapni a csapatot.
Bob Dever: – Az első harmadban jó játék folyt a jégen, a második játékrészt is le tudtuk hozni gól nélkül, de már több esélyünk volt a gólszerzésre. A harmadik harmad előtt éreztük, hogy lehet keresnivalónk, úgy jöttünk ki, hogy megpróbáljuk megszerezni az első gólt. Rögtön hármat is lőttünk, ez önmagáért beszél. Ezután taktikus játékkal őriztük előnyünket, és nagyon értékes győzelmet arattunk.

ÚJPESTI TE–CORONA 2010 BRASOV (romániai) 0–5 (0–1, 0–1, 0–3)
Megyeri út, 150 néző. V: Nagy A., Mayer G., Pálkövi, Vass M.
ÚJPEST: Pleszkán – Maklári, Zalavári, Farkas L., Reiter, Pichler – Bereczki, Horváth A., Kovács V., Sweeny, Dömötör – Sommer, Ványi, Coleman, Virág Csaba, Németh P. – Vecaj, Hamann, Szirányi, Fekti. Edző: Ancsin János
CORONA 2010 BRASOV: POLC – Wehrs 1, Nagy Cs. 1 (1), Petres (1), ANTAL ZS. (3), Dumitru – Hietamaki, Mastaleriu, Molnár Zs., Zsók, Virág Csanád – János, Pysarenko (1), PÉTER R. 1 (1), SALUGA 2 (1), Gliga (1). – Márton, Bálint Zs., Imecs, Péter Zs. Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
MESTERMÉRLEG
Ancsin János: –
Nagyon jó iramú mérkőzésen két harmadon keresztül egyenrangú partnerei voltunk a Brassónak, ellenfelünk azonban könyörtelenül kihasználta megingásainkat. Egy ilyen meccsen nem lehet ennyit hibázni, ezen javítanunk kell.
Greg Lindqvist: – Kötelező három pont volt ez számunkra, de nagyon megdolgoztunk érte. Sokáig szoros volt a mérkőzés, nem dőlhettünk hátra, szerencsére voltak olyan játékosok csapatomban, akik igazi vezérként végig kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

FERENCVÁROS BP. ESMTK–HSC CSÍKSZEREDA (romániai) 5–1 (3–0, 1–0, 1–1)
Pesterzsébet, 300 néző. Vezette: Haszonits, Caprnka (szlovák), Sosós, Ozsváth
FERENCVÁROS: Meravy – Géczi, Ölander 1, Feil, Dancsfalvi 1, Borbás – Mestyán, Tőkési, PÁL Z. (2), Fodor Cs. 1, Potila (2) – Lencsés (2), Győri OJANEN 1 (1), Vaszjunyin, SIJKA 1 (1) – Wéber, Horváth D., Nagy L., Papp Cs. Edző: Dobos Tamás
CSÍKSZEREDA: Ruczuj – Hruby (1), Góga, Mihály E., Péter L., Novák – Papp Sz., Nagy I., Moldován, Szőcs, Bíró T. 1 – Bors, Flinta, Molnár Z., Curilla (1), Becze T. – Salló, Gecse, Hildebrand, Bíró O., Farkas T. Edző: Gál Sándor
MESTERMÉRLEG
Dobos Tamás: –
Szervezetten és fegyelmezetten játszottunk, így már az elején bebiztosítottuk a győzelmünket. Utána kicsit esett a játékunk színvonala, de végig uraltuk a meccset.
Gál Sándor: – Minden szempontból nagyon fontos mérkőzésekhez érkeztünk, és legalább hat pontot szerettünk volna szerezni ezen a hétvégén, mert erre lenne szükségünk ahhoz, hogy versenyben maradjunk a rájátszásért. Sajnos kapusunk, Kozuch továbbra sem épült fel, Molnár Zsombor pedig nem tudott a csapattal tartani ínhüvelygyulladás miatt, a hiányukat máris megéreztük.

AZ ALAPSZAKASZ ÁLLÁSA
1. ASC Corona Brasov 22 12 1 4 5 80–61 +19 42
2. HC Nové Zámky 19 11 1 3 4 80–57 +23 38
3. Miskolci Jegesmedvék 22 8 6 1 7 79–67 +12 37
4. Dab.Docler 20 10 2 2 6 76–52 +24 36
5. Ferencváros Budapest ESMTK 22 8 2 5 7 94–85 +9 33
6. HSC Csíkszereda 20 7 4 1 8 55–62 –7 30
7. UTE 21 1 1 19 31–111 –80 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik