Jégkorong, Mol Liga: Miskolcon nyert a DAB; kikapott a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.11. 21:01
null
A Ferencváros jó kezdés után maradt alul (Fotó: Jezoviczki Máté)
A jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján a listavezető Dab.Docler hét perccel a vége előtt még 2–2-es döntetlenre állt a Miskolci Jegesmedvék otthonában, végül 5–2-es győzelmet aratott, míg a Ferencváros Bp. ESMTK fordulatos meccsen kapott ki hazai a pályán a szlovákiai Nové Zámkytól.

FERENCVÁROS BP. ESMTKHC NOVÉ ZÁMKY

A mérkőzést a Ferencváros kezdte jobban, hiszen az első harmad második felében Artyom Vaszjunyin és Horváth Dávid is betalált, így kényelmes, kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második játékrészben aztán „nagyot fordult a világ”, a Nové Zámky kilenc perc leforgása alatt megfordította a mérkőzést. Előbb Marek Uram, majd Michal Siska, végül Albin Podstavek mattolta Budai Krisztiánt, ezzel negyven perc után már a felvidéki együttes érezhette magát kényelmesebb helyzetben.

Ez a találkozó azonban a fordulatok meccse volt, a harmadik harmad ismét a Fradié volt: a 47. percben Dancsfalvi Norbert egyenlített, míg az 52. percben Andreas Lindquist emberelőnyből megszerezte a vezető gólt is. Mindkét találatnál Mikael Potila tündökölt az előkészítő szerepében.

A hajrában a zöld-fehérek kapusát, Budait tízperces büntetéssel sújtották a játékvezetők, ami meg is bosszulta magát, bő öt perccel vége előtt Martin Frolik révén egyenlített a Nové Zámky.

Ezzel azonban még mindig nem volt vége. Az imént még „asszisztáló" Frolik átadását követően 1 perc 34 másodperccel a végső dudaszó előtt Siska duplázta meg góljainak a számát, amellyel eldöntötte a találkozó sorsát. Az utolsó pillanatokban már „csak” Jan Chovac végleges kiállítása borzolta a kedélyeket, az eredmény már nem változott.

A felvidéki csapat folytatta a Dab.Docler üldözését, a Ferencváros maradt utolsó előtti.

MISKOLCI JEGESMEDVÉKDAB.DOCLER

Az első harmadban nem született gól a „jegesmedvék” és a listavezető összecsapásán, a második játékrészben azonban már kárpótolták a mérkőzésre kilátogató drukkereket a csapatok. A 23. percben Kiss Ákos góljával a Dab.Docler került előnyben, de a miskolciak a 30. percben Jordan Benett Knox révén egalizáltak. Örömük azonban nem tarthatott sokáig, szinte másodpercre pontosan négy perc múlva Gröschl Tamás emberfóros góljával újfent az újvárosiak vezettek.

A harmadik harmadban Knox ismét beköszönt, ezúttal emberelőnyből, két perccel később azonban Szappanos Dávid váltott gólra egy újabb létszámfölényes helyzetet, így ismét a Dab.Docler vezetett.

A meccs végére összeestek a hazaiak, ennek bizonyítéka újabb két újvárosi gól: az 58. percben Azari Zsolt talált be emberelőnyből, míg négy másodperccel a vége előtt Ladányi Balázs volt eredményes üres kapura.

A Dab.Docler a kilencedik meccsét nyerte meg a rendes játékidőben, és öt pont előnnyel vezeti a táblázatot.

JÉGKORONG, MOL LIGA
FERENCVÁROSI ESMTK–HC NOVÉ ZÁMKY (szlovákiai) 4–5
(2–0, 0–3, 2–2)
FERENCVÁROS: Budai – Géczi, Ölander (1), Kiss G., Berta (1), Horváth D. 1 – Eriksson, Mestyán (1), POTILA (2), Dancsfalvi 1, Pál Z. – Lencsés, LINDQUIST 1, OJANEN (2), Sijka, Vaszjunyin 1 – Fodor Cs. Edző: Dobos Tamás

HC NOVÉ ZÁMKY: Chovan (Krajcovic) – Kowalczyk, SISKA 2, Weissmann, Dubecz, Podstalek 1 (1) – Hrudik, Sucharda, URAM 1 (3), Stefanka O., Caladi – Zajac, Pavesic, FROLIK 1 (4), Stefanka M., Uhnák. Edző: Ladislav Lubina

Pesterzsébet, 300 néző. V: Gangel, Haszonits, Pálkövi, Ozsvát
Kiállítások: 8 perc + 10 perc fegyelmi (Budai), ill. 12 perc + végleges kiállítás (Chovan)

MESTERMÉRLEG
Dobos Tamás: – A második harmadban volt egy kihagyásunk, amely megpecsételte sorsunkat. Jó meccset engedtünk ki a kezünkből.
Ladislav Lubina: – Nem játszottunk valami jól, örülök, hogy a végén sikerült fordítanunk. Pontatlanok voltunk, de örömteli, hogy a rossz teljesítmény ellenére is nyerni tudtunk.

+++++++++++++++++++++

MISKOLCI JEGESMEDVÉK–DAB.DOCLER 2–5 (0–0, 1–2, 1–3)
MISKOLC: Gyenes – DeBruyn, Boyle, Faith, KNOX 2, METCALFE (2) – Orosz, HEGYI Á. (2), Tóth A., Dubek, Hajós – Vojtkó, Láda B., Miskolczi, Ritó, Popovics – Budai R., Rafaj, Roczanov, Szilágyi. Megbízott edző: Mayer Péter.

DAB: KISS T. – Jabornik, Huba, Peterdi (1), Gröschl 1, LADÁNYI 1 (1) – Lindgren, HÜFFNER (2), Pavuk (1), AZARI 1 (2), Galanisz (1) – Tőkési, Hruby, SZAPPANOS 1, Papp V. (1), Kiss Á. 1 – Sabados (1), Virág, Somogyi, Hegyi Á. Z. Edző: Stephan Lundh

Miskolc, 1000 néző. V: Sós Z., Varjú, Kormos, Juhász G.
Kiállítások: 21 perc + végleges fegyelmi (Knox), ill. 10 perc

MESTERMÉRLEG
Mayer Péter: – Jó tempóban játszottunk a kitűnő mérkőzésen, ezért bármit megérdemeltünk volna. Kettő kettőnél a magunk javára fordíthattuk volna az összecsapást, de egyes, majd kettős emberhátrányban nem lehet a DAB-ot megverni. Büszke vagyok csapatom teljesítményére.
Stephan Lundh: – Remek találkozót vívtunk. Sok helyzetet teremtettünk, és az emberelőnyös lehetőségeinket is jól használtuk ki.

KORÁBBAN

HSC CSÍKSZEREDA (székelyföldi)–ÚJPESTI TE 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)
Gólszerzők:
Szőcs (19. – emberelőnyből), Moldován E. (38.), Molnár Zs. (41.), ill. Fekti (35.), Coleman (59.)
Kiállítások: 16, ill. 38 perc

AZ ALAPSZAKASZ ÁLLÁSA
1. Dab.Docler 14 9
2 3 56–28 +28 31
2. HC Nové Zámky 12 8
2 2 48–37 +11 26
3. HSC Csíkszereda
14
6
2
1
5
43–42
+1
23
4. ASC Corona Brasov 13 6 3 4 43–41 +2 21
5. Miskolci Jegesmedvék 12 4 4 4 40–32 +8 20
6. Ferencváros Budapest ESMTK 13 4 1 2 6
47–48 –1
16
7. UTE 14 1 13 15–64 –49 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik