Jégkorong, Mol Liga: érsekújvári ünneplés Brassóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.20. 21:25
Az Érsekújvár csapata megnyerte a jégkorong Mol Ligát, miután a finálé hatodik mérkőzésén 4–1-re győzött a Brassó vendégeként, így 4–2-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

Az erősebb játékoskeretű Érsekújvár végig frissebb volt, és fél óra alatt el is döntötte a hatodik mérkőzés, így a finálé sorsát. Erik Caladi a 14. perc elején szólót indított, és be is fejezte azt, így az első harmad után 1–0-ra vezettek a vendégek. A második harmad eleje pedig padlóra is küldte a Brassót: Peter Polcik óriási góllal pókhálózta ki a fölsőt mindössze 24 másodperc után, majd a 30. percben hiába volt (egy rossz csere miatt) emberelőnyben a házigazda, gólt Erik Weissmann szerzett, 3–0-ra növelve az érsekújvári fórt.Az erősebb játékoskeretű Érsekújvár végig frissebb volt, és fél óra alatt el is döntötte a hatodik mérkőzés, így a finálé sorsát. Erik Caladi a 14. perc elején szólót indított, és be is fejezte azt, így az első harmad után 1–0-ra vezettek a vendégek. A második harmad eleje pedig padlóra is küldte a Brassót: Peter Polcik óriási góllal pókhálózta ki a fölsőt mindössze 24 másodperc után, majd a 30. percben hiába volt (egy rossz csere miatt) emberelőnyben a házigazda, gólt Erik Weissmann szerzett, 3–0-ra növelve az érsekújvári fórt.

A Brassó Ivan Dornic góljával a 34. percben még szépíteni tudott, ám hiába volt ezt követően még több mint egy harmada, közelebb nem került az Érsekújvárhoz. A végeredményt üres kapus szituációban, négy másodperccel a vége előtt Miroslav Stefanka állította be.

JÉGKORONG, MOL LIGA
DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Corona Brasov (romániai)–Nové Zámky (szlovákiai) 1–4
(0–1, 1–2, 0–1)
Gólszerzők: Dornic (34.), illetve Caladi (14.), Polcik (21.), Weissmann (30.), Stefanka (60.)
A párharcot 4–2-re az Érsekújvár megnyerte.

A bajnokság végeredménye: 1. Érsekújvár (szlovákiai), 2. Brassó (romániai), 3. Dunaújváros, 4. Miskolc, 5. Csíkszereda (romániai), 6. Ferencváros

A MOL Liga különdíjasai (az edzők szavazatai alapján):
Legjobb kapus:
Jan Chovan (NZA)
Legjobb hátvéd: Kevin Wehrs (BRA)
Legjobb csatár: Ladányi Balázs (DAB)
Legjobb edző: Kari Rauhanen (BRA)
MVP: Zsók Levente (BRA)
All-star-csapat (a média munkatársainak szavazatai alapján):
Kapus: Patrick Polc (BRA)
Hátvédek: Kevin Wehrs (BRA), Andrej Sucharda (NZA)
Csatárok: Ladányi Balázs (DAB), Tyler Metcalfe (MIS), Erik Weissmann (NZA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik