Mol Liga: a Fradi magát verte meg, néggyel nyert a DAB

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.05. 20:18
A jégkorong Mol Liga vasárnapi mérkőzésein hazai pályán nyert négy góllal a Dab.Docler, míg otthon szenvedett vereséget a Ferencváros. A Fradi ugyan vezetni tudott a Corona Brasov ellen, de a záró harmadban háromszor is eladta a korongot, amit kíméletlenül büntetett az ellenfél. 

Dab.Docler–Nové ZámkyDab.Docler–Nové Zámky

A DAB támadott ugyan többet a több játékosát is nélkülöző érsekújváriak ellen, de az első harmad nem hozott gólt. A folytatásban kétgólos előnyt harcolt ki a sorozatban kilencedik sikerére hajtó hazai csapat, és végül előnyét megduplázva néggyel nyert.

FTC–Corona Brasov

Bátor, nyílt kezdést, kiegyenlített, jó tempójú mezőnyjátékot követően az FTC került gólelőnybe: a 13. perc elején a brassói harmadban elvégzett buli után az elkotort korong Kiss Gábor elé került, aki kipúpozta a hálót. Mindez jó alapot jelentett a hazaiaknak a mezőnyfölényhez, és a második harmadban annyi helyzetet alakítottak ki, amellyel a mérkőzést is eldönthették volna. Viszont egyet sem használtak ki belőle, bár Polc Patrik is jó napot fogott ki. Meg temérdek löketet. A harmadik harmad 20. mp-ben a semmiből szépített a Brassó: elég volt ehhez egy hazai korin megpattanó korong, rossz helyezkedés, majd egy tesze-tosza szerelési kísérlet. A bekapott gól megzavarta a Fradit, amelyen a fáradás jelei is mutatkoztak: már sokkal ritkábban jutottak lövéshez. A játékrész közepén egy percig kettős fórhoz jutott a házigazda, de hiába jöttek a passzok, gólt a Brassó szerzett. Egy gyenge passz után a megszerzett koronggal Petres Tivadar ziccert vitt volna, de vele tartott a büntetőpadról éppen belépő Fodor Csanád. Budai Krisztián előtt kétszer megjáratták a korongot oda és vissza, máris a vendégeknél volt az előny. Két perccel később pedig már kettővel mentek: Martin Saluga gólja előtt a brassói akciói ugyancsak eladott koronggal indult, és lett létszámfölényben a vendégcsapat a Fradi-kapu előtt. Saluga aztán az utolsó percben üres kapus góllal zárta le a találkozót, amelyen a hazai közönség két harmadon át űzte hajtotta a zöldeket, de a záró felvonás vesszőfutását látva csalódottan távozott. Nemcsak a meccs, hanem az elúszni látszó rájátszás miatt is.

Miskolc–Csíkszereda

A Miskolc egy harmad alatt háromgólos előnybe került, de mégis maradt izgalom a meccsben. A Csíkszereda mínusz egyre is feljött, de egyenlíteni nem tudott, a hazai együttes egy üres kapus találattal végül 5–3-ra tudott nyerni.

JÉGKORONG, MOL LIGA
DAB.DOCLER–HC NOVÉ ZÁMKY 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)
Dunaújváros,
900 néző. V: Varjú, Haszonits, Abonyi, Pálkövi
DAB: KALNINS – Lindgreen, Hüffner, LADÁNYI 1, Contois (1), Szappanos – HUBA, Nagy R., Peterdi (1), GALANISZ 2, Azari (1) – Jabornik, Gröschl, Somogyi, Papp V., Pavuk – Hruby, Léránt, Hegyi Á. Z. 1, Sabados, Kiss Á. Edző: Stephan Lundh
NOVÉ ZAMKY: Krajcovic – Sucharda, Siska, Frolik, M. Stefanka, Weissmann – Kubica, Kowalczyk, O. Stefanka, Dubec, Podstavek – Zajac, Kral, Uhnak, Ruzicka, Polcik – Fiala, Hrudik. Edző:Ladislav Lubina
Kiállítások: 2 perc, ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: – Türelmesen játszottunk, és sikerünket kiegyensúlyozott védelmünknek is köszönhetjük. Nagyon örülök, hogy sikerült ezt a remek szériát folytatni türelmes játékunkkal.
Ladislav Lubina: – Rengeteg sérültünk és hiányzónk volt, ez alapvetően meghatározta a mérkőzés képét, amelyen ma ellenfelünk jobbnak bizonyult.

FTC BP. ESMTK–C. 2010 BRASOV (romániai) 1–4 (1–0, 0–0, 0–4)
Pesterzsébet,
300 néző. V: Halassy, Koncz (szlovákiai), Vas Mátyás, Kiss-Király
FTC: BUDAI K. – Lindquist, Mestyán, Feil, Borbás (1), KISS G. 1 – Lencsés, Tőkési, Pál Z., Gibbs Sjödin, Potila – Géczi, Ölander, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka – Wéber, Győri, Horváth D., Nagy L., Dancsfalvi. Edző: Dobos Tamás
BRASOV: POLC – WEHRS (1), Nagy Cs., Péter R. (1), ANTAL ZS. 1, Petres 1 – Hietamaki, PISZARENKO, SALUGA 2, Gliga, ZSÓK (2) – János (1), Dumitru, Molnár Zs., Fodor Cs. (1), Virág Csanád – Oprea, Bálint Zs., Imecs, Péter Zs., Márton. Edző: Kari Rauhanen
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Dobos Tamás: – Ezúttal nemhogy nem lőttük be a kettős előnyünket, egyenesen gólt kaptunk belőle, ezzel el is ment számunkra a meccs. A hétfői, Csíkszereda elleni mérkőzés nagyon fontos, addigra rendet kell tenni a fejekben.
Kari Rauhanen: – Két harmadon keresztül nem ment a játék, akkor pocsékul játszott a csapat, viszont a harmadik harmadban nyújtott teljesítményünkkel megérdemeltük a győzelmet. Egyértelműen a rájátszásba jutás a célunk, ennek megfelelően kell játszanunk a továbbiakban is.

MISKOLCI JEGESMEDVÉK–HSC CSÍKSZEREDA 5–3 (3–0, 0–1, 2–2)
Miskolc,
1000 néző. V: Cprnka, Druga, Soltész, Juhász
Miskolc: Duschek – Debruyn, Boyle, Rafaj, Dubek (1), Miskolczi – Láda B., HEGYI Á. (2), HAJÓS 1 (1), TÓTH A. 1 (1), Popovics (1) – Durco, Vojtkó, METCALFE 2, Knox, Faith 0 Szilágyi, Budai R., Rocanov 1, Ritó, Fliszár (1). Edző: Bob Dever
Csíkszereda: Rucuj – Hruby, Salló, Mihály E., NOVAK 1 (1), CURILLA 1 (1) – Papp Sz., Nagy I., Moldován, Molnár Zs., Szőcs (1) – Bors-Huba, Kósa, Danton (1), Shvidki 1, Hildebrand – Péter L., Bíró O., Farkas T.. Edző: Gál Sándor
Kiállítások: 6 + 2x10 perc fegyelmi (Popovics, Fliszár), ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Bob Dever
: – Az első harmadban minden sorunk kiválóan játszott, aztán a folytatásban rossz megoldásokat választottunk. Aztán a záró húsz percben rátaláltunk a győzelemhez vezető útra.
Gál Sándor: – Három öngóllal és hatalmas egyéni hibákkal nem lehet mérkőzést nyerni.

AZ ÁLLÁS
1. Dab.Docler 35 19 5 3 8 139–88 +51 70
2. HC Nové Zámky 35 17 4 5 9 136–111 +25 64
3. Miskolci Jegesmedvék 35 15 7 4 9 125–98 +27 63
4. ASC Corona Brasov 36 18 1 5 12 118–104 +14 61
5. HSC Csíkszereda 34 14 5 2 13 101–110 –9 54
6. Ferencváros Budapest ESMTK 36 13 3 6 14 146–145 +1 51
7. UTE 35 1 1 1 32 62–171 –109 6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik