Jégkorong Mol Liga: a csíkiak túlórás sikere az FTC ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.15. 20:49
null
Tízszer örülhettek az újvárosiak (Fotó: dabdocler.hu)
A jégkorong Mol Liga alapszakaszának mai játéknapján az FTC-ESMTK pályaválasztóként a túlórában kapott ki a Csíkszeredától, a címvédő Dab.Docler egygólos győzelmet aratott otthon a Miskolci Jegesmedvék ellen, a Brasov viszont jó hajrával hárommal nyert Újpesten.

 

Ferencváros–Csíkszereda

Pesterzsébeten a hét találatból öt emberelőnyből született, köztük mind a négy vendéggól, még a döntőnek bizonyuló is a 61. perc végén. Előbb a vendégek, majd kétszer a házigazdák kerültek előnybe az első hatvan percben, a csíkiak túlórát érő találata az 53. percben esett.

Dab.Docler–Miskolc

A Dunaújváros a 7. perc elején szerzett vezetést, de a vendégek ikszre hozták az első harmadot. Papp Viktor és Pavuk Attila góljával a második harmadot duplával kezdte a házigazda, a Jegesmedvék a folytatásban már csak szépíteni tudtak. Amíg a három hazai gól akcióból, addig a vendégek két találata fórból született.

UTE–Brasov

A brassóiak zárták előnnyel az első harmadot, de a második játékrész közepén már a házigazdáknál volt az előny, akik előbb egy kettős fórból egyenlítettek, majd akcióból vették át a vezetést. Ezzel a lilák el is lőtték a puskaporukat, hiszen a vendégek a második harmad hátralévő részében még két gólt lőttek, miként a záró felvonásban is.

JÉGKORONG MOL LIGA
ALAPSZAKASZ

FERENCVÁROS-ESMTK–HSC CSÍKSZEREDA (romániai) 3–4 – hu. (1–1, 1–1, 1–1, 0–1)
Pesterzsébet, 700
néző. V: Babic, Haszonits, Abonyi, Vas
FERENCVÁROS-ESMTK: MERAVY – Wéber, Lencsés, Borbás (1), Berta 1, Kiss G. - Géczi, Lindquist, Potila (1), Pál Z., DANCSFALVI 1, - Lévai, Mestyán, OJANEN 1, Sijka, Vaszjunyin. Edző: Hakan Nygren
HSC CSÍKSZEREDA: Kozuch – Flinta, Nagy I. (1), BECZE 1, Tranca, Novak - HRUBY (2), Góga 1, MIHÁLY (2), MOLDOVÁN 2 (1), Farkas T. - Bors, Papp Sz. (1), Molnár Zs., Szőcs, Bíró T. - Molnár Z. Edző: Gál Sándor
Kiállítások: 12 perc, ill. 12 perc+10 perc fegyelmi (Novak)
MESTERMÉRLEG
Hakan Nygran:
– Jól játszottunk, a végére mentálisan elfáradtunk, elkövettünk egy buta hibát, ezzel a Csíkszeredának megadtuk az esélyt, és élt is vele.
Gál Sándor: – Jó mérkőzés volt, nagyon kellett a két pont. A végén bármelyik csapat nyerhetett volna. Örülök, hogy sikerült végre hosszabbításos mérkőzésen nyernünk, mert az utóbbi időben az ilyeneket mindig elbuktuk.

DAB.DOCLER–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 3–2 (1–1, 2–1, 0–0)
Dunaújváros, 800
néző. V: Varjú, Gangel, Bedő, Mizsák
DAB: Kiss T. - Hüffner, Lindgren, Peterdi, GRÖSCHL, Ladányi (1) - Jabornik, HUBA 1, Somogyi, Galanisz (1), PAVUK 1 – Erdélyi T., Nagy R., Papp V. 1, Kiss Á. (1), Azari - Tőkési, Szabados, Léránt, Virág T. Edző: Stephan Lundh
MISKOLC: GYENES - DEBRUYN, Láda B., Metcalfe, Knox, Miskolczi - Boyle, Vojtkó, Faith, Dubek, Rafaj - Orosz, Hegyi Á., HAJÓS 1 (1), Ritó, TÓTH A. 1 (1) - Budai R., Popovics, Szilágyi, Szeszák. Edző: Travis Young
Kiállítások: 16, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh:
– Mindig parázs meccset játszunk a Miskolc ellen, ezúttal is így történt, a harmadik harmad taktikus játéka döntött a javunkra. Elégedett vagyok, mert második hazai találkozónkon is sikerült begyűjteni a fontos három bajnoki pontot.
Travis Young: – Mindkét csapat nagyon jól játszott, mindkettőnek volt esélye, hogy megnyerje a találkozót. Kemény küzdelmet láthattunk, nekünk kevésbé sikerült ráhangolódni, majd összpontosítani a mérkőzésre. Ennek ellenére végig jól küzdöttünk, talán kissé fáradtabbak voltunk a kelleténél.

UTE–CORONA 2010 BRASOV (romániai) 2–5 (0–1, 2–2, 0–2)
Újpesti Jégcsarnok, 142
néző. V: Halassy, Mayer, Sipos, Székely
UTE: Pleszkán – Zalavári, Maklári, Németh P. 1, Virág Csaba (1), COLEMAN 1 (1) – Grigors, Horváth A (1)., Fekti, Kovács V., Dömötör – Sommer (1), Kuusk, Ódry, Papp Cs., Jankovics. Edző: Ancsin János
BRASOV: Fülöp – Wehrs 1, NAGY CS. (2), BONAR (3), Gliga, SALUGA 1 (1) – Hietamaki 1, Piszarenko (1), Molnár Zs., Virág Csanád 1, Zsók (2) – Mastaleriu, Imecs, Antal (1), Péter R 1., Petres – János, Márton, Péter Zs., Molnár Zs., Dumitru. Edző: Kjell G. Lindqvist
Kiállítások: 10 perc, ill. 14 perc+10 perc fegyelmi (Wehrs)
MESTERMÉRLEG
Ancsin János:
– Nagyon jó meccset játszottunk, azt gondolom, nem túlzok, ha azt mondom, az első két harmadban nagyrészt irányítottuk a játékot. A végén túl sok kiállítást kaptunk, ezekből három gólt is, ezzel eldőlt a meccs.
Kjell G. Lindqvist: – Az Érsekújvár ellen a szezon eddigi legjobb meccsét játszottuk, most viszont a legrosszabbat. Az Újpest ellen rendre szenvedünk, nem tudom megmondani, mi ennek az oka. De végül is a pontokat, amiért jöttünk, sikerült elvinnünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik