Jégkorong MK: az AV19 kilencgólos mérkőzésen szerezte meg 11. címét

Vágólapra másolva!
2019.01.22. 22:18
null
A Fehérvár AV19 nyerte a Magyar Kupát (Fotó: Szabó Miklós)
A Fehérvár AV19 6–3-ra legyőzte hazai pályán a MAC Újbudát a jégkorong Magyar Kupa döntőjében, ezzel története tizenegyedik sikerét érte el a sorozatban. A Ferencváros 3–0-ra felülmúlta a DVTK Jegesmedvéket Miskolcon, így megszerezte a harmadik helyet.

A MAC már az 56. másodpercben megszerezte a vezetést, ám a Fehérvár még az első harmad végén egyenlíteni tudott (1–1). A második játékrészben ismét villámrajtot vett az újbudai együttes, ezúttal 51 másodpercre volta szükség a vendéggólhoz (1–2). Az AV19 a folytatásban is többet birtokolta a korongot és helyzetekből is többet alakított ki. Az újabb egyenlítésre sem kellett sokat várni, de Anze Kuralt találatára pillanatokon belül jött a harmadik MAC-gól is, így 23 percnyi játék után 3–2-re megint a fővárosiak álltak jobban.

A Fehérvár azonban ezúttal sem zuhant össze, sőt, Erdély Csanád találata után Kuralt második góljával a vezetést is megszerezte. A 32. percre fordult az óra, amikor az AV19 ötödször is bevette a kaput, ezzel a döntőben először alakult ki kétgólos különbség a csapatok között (5–3).

A harmadik harmadra a Fehérvár óvatosabbá vált, taktikusan inkább a védekezésre összpontosítva. A MAC hiába vette át az irányítást, igazán nagy helyzetbe a gólkényszer ellenére sem tudott kerülni. Kevesebb mint egy perccel a találkozó vége előtt pecsételődött meg az újbudaiak sorsa: Kuralt állította be a 6–3-as végeredményt.

„Ez a győzelem nagyon jó visszaigazolása az egész csapat munkájának, és óriási erőt adhat a folytatásra az EBEL-ben is. Megérdemeltük a sikert, de a MAC is nagyon jól hokizott, szervezetten. A második harmadban kicsit leült a játékunk a sok gól után, de szerencsére kitartott az előnyünk. Kiélezett meccs volt, amivel a magyar jégkorong is nyert"
– értékelte a találkozót az M4 Sport kamerája előtt Erdély Csanád, a Fehérvár csatára.

Az AV19 ezzel fennállása 11. kupagyőzelmét szerezte meg, 2016 óta az elsőt.

A mérkőzés után a győztes Fehérvár csapatából Hannu Järvenpää vezetőedző, illetve Stipsicz Bence, a MAC-ból a korábbi csapata ellen védő Rajna Miklós nyilatkozott az NSO Tv-nek.

DVTK–FERENCVÁROS

A találkozó 16. percében jártunk, amikor a Ferencváros megszerezte a vezetést. A kapusról kipattanó korongot Tóth Richárd húzta egy cselt követően a hálóba (0–1). Hiába próbálkozott a DVTK, a második harmadban ismét csak a vendégeknek sikerült a gólszerzés: ezúttal Brett Switzer vette be a diósgyőriek kapuját (0–2). A harmadik játékrész hajrájában Dósa Krisztián adta meg a kegyelemdöfést a Jegesmedvéknek (0–3).

JÉGKORONG
MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
FEHÉRVÁR AV19–MAC ÚJBUDA 6–3 (1–1, 4–2, 1–0)
Székesfehérvár, 3200
néző. V: Babic, Soós, Kis-Király, Soltész
FEHÉRVÁR: Carruth – Harty, Szabó Dániel (2) – Wishart (1), Caruso – Tikkanen (1), Stipsicz 1 – Szabó B., Meland – Kuralt 3, Hári J. (2), Erdély Cs. 1 (1) – Koskiranta, Luttinen, Sofron – Phillips, Sárpátki 1, Reisz (1) – Kiss P., Szita (1). Edző: Hannu Järvenpää
MAC: Rajna – Pozsgai, Macaulay – Negrin 1, J. Dudas (1) – Garát, Burt – Vokla, Bugár – B. Orban, Langkow, Bodó – Klempa (1), Brown (1), Dansereau 2 – Odnoga M., Nagy K., Terbócs – Szabad, Majoross B., Szigeti. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Kapura lövések: 38–20
MESTERMÉRLEG
Hannu Järvenpää:
– Nehéz meccs volt, a MAC készen állt a küzdelemre, és jól is hokizott. A korai gól felrázta a csapatunkat, lassacskán belejöttünk mi is. Ez a siker nagyon sokat jelent nekünk, a csapatnak, a klubnak és a városnak is, úgyhogy ha a világon nem is, Magyarországon biztosan én vagyok a legboldogabb edző most.
Majoross Gergely: – Jól kezdtünk és nagyon tetszett a mentalitásunk. Csak sajnos túl sokat hibáztunk védekezésben, olyan helyzetből is képesek voltunk gólt kapni, ami húsz meccsből ha egyszer adódik... Sok helyzetünk volt ahhoz is, hogy hat-hét találatot szerezzünk – de nyilván nem az volt a tervünk, hogy öt-hat kapott góllal próbáljunk nyerni. A védelmünk átjáróház lett a második harmadra, kétgólos hátrányban pedig nem találtuk a visszautat.

BRONZMÉRKŐZÉS
DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 0–3
(0–1, 0–1, 0–1)
Gólok: Tóth Richárd, Switzer, Dósa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik