Jégkorong: Méltó ellenfelei voltunk a világbajnok svédeknek – Erdély Csanád

Vágólapra másolva!
2019.04.06. 08:32
Pénteken a svédek már 4–0-ra is vezettek, de a magyar jégkorong-válogatott óriásit játszva, a harmadik harmadban csaknem hosszabbításra mentette a felkészülési mérkőzést a Tüskecsarnokban. A 4–3-as svéd sikerrel zárult találkozó után a születésnapos Erdély Csanád, illetve a három magyar gól szerzője, Bartalis István, Terbócs István és Sárpátki Tamás értékelt az NSO Tv-nek. 

„Méltó ellenfelei voltunk a világbajnoknak– mondta a mérkőzés napján a 23. születésnapját ünneplő Erdély Csanád. – Elég hosszú héten vagyunk túl, mindenki kicsit fáradtabb volt a kelleténél. Az viszont nagyon örömteli, hogy a harmadik harmadban ilyen játékot produkáltunk, és vissza tudtunk zökkenni. Talán túl sok időt hagytunk nekik az első két harmadban, és ez megbosszulta önmagát. Én azt is éreztem, hogy az első két cserében meg voltunk illetődve, de aztán felvettük a ritmust. Mindenképpen fontos állomása volt ez a vb-felkészülésünknek.”

A magyar válogatott első gólját a harmadik harmadban Bartalis István lőtte, aki 16 éves korától nyolc szezonon át Svédországban játszott.

„Mindig jó Svédország, illetve hasonlóan nagy hokinemzetek ellen játszani. Különleges azonban azért volt számomra ez a meccs, mert nagyon régen játszottam itthon válogatott mérkőzést, és a hazai közönség előtt mindig jó jégre lépni.”


Terbócs István emberhátrányban, remek egyéni akció után lőtte a második gólt, de erről csak szerényen beszélt az NSO Tv-nek.

„Hogy mi a története a gólnak? Azt láthatták a nézők. De röviden: jókor jó helyen, aztán tiszta erőből kori a szélen, és lesz, ami lesz. Szerencsére le tudtam hagyni a hátvédet.”

BARTALIS ÉS TERBÓCS TALÁLATA

A harmadik találatot Sárpátki Tamás szerezte, aki így látta a mérkőzést.

„Az első harmadban nagyon jól felvettük velük a ritmust, jártak a lábak, lőttünk kapura, voltak helyzeteink. A második harmadban ebből visszavettünk, nem voltunk agresszívek a svédekkel szemben, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen kaptunk két gólt. A harmadikban viszont óriásit játszott a csapat, nagyon jól visszajöttünk a mérkőzésbe, és majdnem kiharcoltuk a hosszabbítást.”

Videónkban a játékosok bővebben is értékelik a mérkőzést, illetve arról is beszélnek, hol tartanak most a divízió 1/A csoportos világbajnokságra való felkészülésben.

A SVÉDEK ELLENI MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Magyarország–Svédország 3–4
(0–1, 0–2, 3–1)
Budapest, Tüskecsarnok, 2050néző.Vezette:Kókai, Pálkövi Zs., Soós, Németh M.
MAGYARORSZÁG:Bálizs (VAY) – Stipsicz, Szabó D. – Pozsgai, Macaulay – Szirányi B. (1), Varga A. – Garát, Kiss D. – Erdély Cs., Hári J., Sofron – BARTALIS 1, Sarauer, Bodó – NAGY K. (1), Vas J., SÁRPÁTKI 1 – Miskolczi, Benk, TERBÓCS 1.Szövetségi kapitány:Jarmo Tolvanen
SVÉDORSZÁG:Ersson – BENGTSSON 1, HOLM (2) – Bertilsson, Svedberg – Arnesson, J. ANDERSSON 1, Strömwall (1), Lander, Boqvist – Zaar (1), T. BRITHÉN, Bristedt 1 – Sandin, D . Rasmussen 1, Elvenes (1) – Brodecki, Kellman (1), Mastomäki.Szövetségi kapitány:Rikard Grönborg
Kiállítások:4, ill. 4 perc
Kapura lövések:24–33
MESTERMÉRLEG
Jarmo Tolvanen:
– Néha az első harmadban és főleg a másodikban elég laposan játszottunk, viszont a harmadikra abszolút felvettük a sebességet. Akkor már igyekeztünk támadóbban fellépni, ami természetes is, amikor a csapat gólhátrányban van. Mivel a felkészülésünk közepén járunk, nem akartunk túlságosan alkalmazkodni az ellenfélhez, de néha muszáj. Szerencsénk is volt a góljainknál, amitől lendületbe jöttünk, ettől nézett ki olyan jól a vége. Az idő nagy részében jól hokiztunk, de még sok a tennivalónk.
Rikard Grönborg:– Őszintén szólva nem számítottunk ilyen jó magyar csapatra, ám nagyszerűen edzettek a játékosai, és kiválóan akcióztak. Figyelmesnek kellett lennünk a koronggal is, mert rendkívül gyorsan támadtak le. Elismerésem, nagyszerűen játszottak, alighanem hamarosan ismét az elitben versenyeznek majd.

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Magyarország–Lengyelország, április 10., szerda, 19.00, Miskolc
Magyarország–Lengyelország, április 12., péntek, 19.00, Miskolc
Magyarország–Szlovénia, április 17., szerda, 19.00, Tüskecsarnok
Magyarország–Olaszország, április 20., szombat, 19.00, Coventry
Magyarország–Nagy-Britannia, április 21., vasárnap, 14.00, Milton Keynes

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik