Mol Liga: a Brassó elvette a DAB pályaelőnyét

Vágólapra másolva!
2014.02.26. 21:16
A rájátszásba listavezetőként jutó Dab.Docler elveszítette pályaelőnyét az ASC Corona Brasov ellen a Mol Liga elődöntőjében, miután hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a romániai csapattól. A másik párharcban a HC Nové Zámky 4–2-re legyőzte a Miskolci Jegesmedvéket Érsekújváron.

Ahhoz képest, hogy a Dab.Docler a hazai pálya előnyét is élvezhette, ráadásul hat alkalommal került emberelőnybe (ebből egyszer öt a három ellen játszhatott), egyszer sem vezetett a Brasov ellen. A 28. perc legelején Virág Csanád lőtte a vendégek első gólját, amelyre mindössze 22 másodperc múltán válaszolt Henrich Jabornik.

A záró játékrészben viszont Péter Róbert szerezte meg a győztes találatot, amely azt jelenti, hogy az „acélbikáknak” jelentősen össze kell szedniük magukat a holnapi 2. mérkőzésre, hogy összesítésben legalább döntetlennel utazzanak a brassói folytatásra.

Hasonlóképpen a pályaelőny elvételével próbálkozott a Miskolc is Érsekújváron, Jordan Knox a vezetést is megszerezte a „jegesmedvéknek”, ám erre két alkalommal válaszolt hazai oldalról Peter Polcik az első harmadban, majd egyszer Pavel Kowalczyk a második játékrészben. Emberelőnyben még zárkózni tudtak a vendégek, Hajós Roland a 43. percben hozta vissza a reményt, amelyet Kowalczyk második találata vett el a párharc első mérkőzésén.

JÉGKORONG MOL LIGA
RÁJÁTSZÁS

DAB.DOCLER–ASC CORONA BRASOV (romániai) 1–2
Dunaújváros,
700 néző. Vezette: Haszonits, Halassy, Abonyi, Pálkövi
DAB: SEVELA – Lindgren, Huba – LADÁNYI, Szappanos, Kiss Á. – Hruby G., Erdélyi T. – Peterdi, Galanisz, Azari – Jabornik 1, Gröschl – Somogyi, PAVUK (1), Contois – Szepessy M., Magosi E. – Léránt, Szabados, Papp V. Edző: Stephan Lundh
BRASOV: POLC - WEHRS (1), Nagy Cs. (1) – Molnár Zsolt, Dornic, Saluga – Mastaleriu, Hietamäki (1) – Zsók, VIRÁG CS. 1, Gliga – Piszarenko, János I. – Péter R. 1, Imecs, Petres – Bálint Zs., Márton H. Edző: Kari Rauhanen
Kiállítások: 4, ill. 18 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Brasov javára
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: – Ennyi helyzetből nyerni kellett volna, keményen megdolgozott a Brassó a sikerért. A negatív helyzetkihasználásunkkal ment el a meccs.
Kari Rauhanen: – Tipikus egygólos playoff-meccs volt. Fizikálisan, mentálisan is topon voltunk, és szerencsénk is volt. Eredményesen, taktikusan, olykor szépen is játszottunk, az egész csapat betartotta az utasításaimat, és így tudtuk megbüntetni kihagyott lehetőségei miatt a remekül játszó Dab.Doclert.

MIKRON NOVÉ ZÁMKY (szlovákiai)–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 4–2 (2–1, 1–0, 1–1)
Érsekújvár, 1549
néző. Vezette: Konc (szlovák), Druga, Gangel, Vas Mátyás (mindhárom magyar)
NOVÉ ZÁMKY: CHOVAN – HRUDIK (1), KOWALCZYK 2 – O. STEFANKA (2), PODSTAVEK (1), DUBEC (2) – Baron, Kames – Frolik, Hurtaj, Weissmann – Sucharda, Siska – Caladi, Uhnák (1), POLCIK 2 – Král, Pavesic – Korytko, Kubica, Ruzicka. Edző: Robert Spisák
MISKOLC: Duschek – Boyle, DeBruyn – KNOX 1, Metcalfe (1), Fliszár – Durco, Hegyi Á. – Roczanov, Dubek, Faith – Láda B., Budai R. – Popovics, HAJÓS 1, Tóth A. (1) – Ritó, Miskolczi, Rafaj (1). Edző: Bob Dever
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Nové Zámky javára
MESTERMÉRLEG
Robert Spisák: – Nagyon fontos volt, hogy a kapott gól után gyorsan meg tudtuk fordítani az állást. Utána mindig jó lélektani pillanatban tudtunk újra betalálni. Hatalmas küzdelem volt, de végig kontrolláltuk a meccset.
Bob Dever: – Jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, utána azonban hullámzó lett a játékunk, a mélypontokat kihasználta az ellenfél. Futottunk az eredmény után, ami néha kapkodáshoz és hibákhoz vezetett. Csütörtökön már új mérkőzés lesz, jobban kell játszanunk és akkor javíthatunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik