Jégkorong: lendületes és biztos siker Dél-Korea ellen

Vágólapra másolva!
2014.11.07. 21:13
null
Magyar gólöröm (Fotó: Mirkó István)
A magyar jégkorong-válogatott kimondottan lendületes, viszont visszafogott támadójátékkal is biztosan nyert a káposztásmegyeri Négy nemzet tornája nyitó fordulójában Dél-Korea ellen. Csapatunk azt is bőven elbírta, hogy kimondottan sok kiállítást szedett össze, hat lőtt gólunkkal szemben mindössze egyet kaptunk.

1. harmad

Két és fél percig lelkesen üldöztük a sokat korizó ellenfelet, majd az első támadásunk végén egy nem kimondottan meggyőző lövéssel azonnal vezetést szereztünk: Pozsgai Tamás nem túl erős löketébe Kovács Csaba piszkált bele a kapu előtt. Egy kiállítással mezőnyfölényhez jutott a lelkes szurkolói támogatást élvező magyar együttes, de hiába voltak meg a kombinációk, nem sikerült növelni az előnyünket. Folyamatos volt a küzdelem a jégen, a két alapvonal között jó tempóban hullámzott a játék, bár lövésig nem jutottak a felek. Miután mi elcseréltük magunkat, a dél-koreaiak is emberelőnyhöz jutottak, csak semmit sem tudtak kezdeni vele. Kisvártatva újra megpróbálhattak valamit kihozni öt a négy ellen – Gőz Balázst küldték le botfogásért, amit abszolút holttérben követett el –, pedig egyenlő létszámnál gyorsaságban bőven felvettük a versenyt a mindig erős tempót diktáló ázsiaiakkal. Viszont a második emberhátrányunkat is különösebb gond nélkül bekkeltük ki. Folyamatos korizással teltek a percek, amelyekben a kapusoknak alig akadt dolga, de izgulnivalója sem igazán. Magyar emberelőny zárta a harmadot, amelyben remek passzjáték végén összejött az újabb gól is: az újonc Csanyi Karol éles szögből húzta be a korongot a rövidbe (2–0).

2. harmad

Két fölösleges – igaz, könnyen befújt – kiállítással hoztuk helyzetbe a dél-koreai ellenfelet, amely ismételten nem tudott mit kezdeni a létszámfölényével. Bent voltak ugyan a harmadunkban, de Rajna Miklóstól nem kellettek a bravúrok, hogy góltalan maradjon a magyar kapu. A harmad derekán rossz dél-koreai cserét kihasználva Sofron István ziccerben léphetett ki a felezőtől, de elkörülményeskedte a helyzetet. A dél-koreai kapu azonban nem szabadult fel, a második hullámban érkező Tyler Matcalfe remek gólpasszal szolgálta ki Orbán Attilát. A 37. percben fórból nőtt az amúgy támadásban keveset mutató magyar együttes előnye. Hári Jánosnak volt egy fél perces szólója, párszor körbekorizta a dél-koreai védelmet és az ellenfél harmadát, majd amikor elfáradt, a túloldalra passzolt, ahol érkezett Vas Márton, aki éles szögből kapásból lőtt a kapuba. A felvonás zárásaként Pozsgai Tamás kiállítását védekeztük ki sikerrel (4–0).

Nem bírtak egymással (Fotó: Mirkó István)
Nem bírtak egymással (Fotó: Mirkó István)

3. harmad

A záró felvonást is gyors kiállítással, sőt, kiállításokkal kezdtük – 33 mp-ig voltunk három az öt ellen a jégen –, de ismételten jól védekeztünk, és amikor nagyon kellett – egyszer – Rajna is a helyén volt. Alább hagyott az iram, az első két harmad, de még inkább a töménytelen kiállítás – és vélhetően a heti edzésmunka – nyomott hagyott a magyar lábakban. A 46. percben viszont ismét szinte a semmiből szereztünk gólt, ezúttal Rafaj Attiláé volt az érdem. A 47. percben a dél-koreai kapu előtt a második kakaskodás már verekedésbe is torkollt: Ahn Jung-hyun viselte nehezen a meggyőző különbséget, és miután keményen kiosztotta a gólszerző Rafajt – azért adjuk, a bunyó nem a miénk lett – a jégről lefelé korcsolyázva abszolút sportszerűtlenül még fel is öklelte a jégen térdelő, a verekedést a maga részéről már lezártnak tekintő magyart. Szirányi Bence vett nemes elégtételt a 49. percben: középről, a harmadvonalról vágott be egy korongot a bal alsóba, amihez kellett némi kapusasszisztencia is. A rengeteg kimaradt helyzet után – elég szerencsétlenek is voltak – az ellenfél a hajrában megérdemelten szépített. A végjáték az ázsiaiaké volt – pedig az erejük mellett nekik már kellő hitük, kedvük és önbizalmuk sem igen maradt –, mi viszont változatlanul jól bekkeltünk, így maradt a közte öt (6–1).

KIÜTÉS – „CSALÓKA EZ A 6–1, MERT NEM ÍGY ÉLTÜK MEG EZT!”

JÉGKORONG NÉGY NEMZET TORNA

1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 6–1 (2–0, 2–0, 2–1)

MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 6–1 (2–0, 2–0, 2–1)
Káposztásmegyer. V:
Radzik (lengyel), Benvegno (olasz), Pálkövi, Németh M. (magyarok)
MAGYARORSZÁG: RAJNA – Vas M. 1, Mestyán, Magosi B., Vas J. (1), Benk – Tokaji, Orbán 1, SOFRON (2), HÁRI J. (1), Metcalfe (1) – Gőz, Szirányi B. 1, RAFAJ 1, Sebők, CSÁNYI 1 – Martine, Pozsgai (1), Kovács Cs., SIKORCIN 1 (2), Dubek (1).
DÉL-KOREA: Dalton – Kim Von Dzsun, Kim Jun Hvan, Radunske, Kim Szang Vuk, Kim Ki Szung – Young, Csoj Szi Jung, An Dzsin Huj (1), Sin Szang Hun 1, Pak Vu Szang – Kim Hje Ok (1), Oh Hjon Ho, Cso Min Ho, Szin Szang Vu, Swift – An Jung Hjun, Szung Vu Dzse, Szuh Szin Il, Kim Hjung Dzsun, Li Jung Dzsun.
Gólszerzők: 2:31 Kovács Cs. (Pozsgai – 1–0), 18:38 Csányi (Vas J. – emberelőny, 2–0), 30:41 Orbán (Matcalfe, Sofron – 3–0), 36:31 Vas M. (Hári, Sofron – ee., 4–0), 45:36 Rafaj (Dubek, Sikorcin – 5–0), 48:01 Szirányi (Sikorcin – ee., 6–0), 53:25: Szin Szang Vu (An Dzsin Huj, Kim Hje Ok, – 6–1)
Kiállítások: 21 + végleges kiállítás (Rafaj), ill. 13 perc + 10 perces fegyelmi (Swift) + végleges kiállítás (An Jung Hjun )
Korábban: Lengyelország–Olaszország 3–2 (1–2, 1–0, 1–0)

TOVÁBBI PROGRAM
November 8., szombat:
Olaszország–Dél-Korea 14.30
Magyarország–Lengyelország 18.00
November 9., vasárnap:
Dél-Korea–Lengyelország 14.30
Magyarország–Olaszország 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik