Jégkorong: kedden lemondott a magyar szövetség elnöke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.19. 19:53
null
Németh Miklós a válogatott öltözőjében (Fotó: Mudra László)
Lemondott tisztségéről Németh Miklós, a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) elnöke. Az MJSZ közleménye szerint a sportvezető a keddi elnökségi ülésen közölte döntését.

 

A döntés hátteréről Németh Miklós a szövetség médiapartnerének, a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjút, amely holnap, 2015. május 20-án jelenik meg. Ízelítő az interjúból:

– Mivel köszönt el az elnökségtől?
– Azzal, hogy nagyon szépen köszönöm mindenkinek az ötéves munkáját. Nemcsak az A-csoportra gondolok, hanem az egészre, amikor azt mondom, sikerült oda juttatni a szövetséget, hogy immár úgy működik, mint egy cég, azaz professzionálisan. Ez meglátszik azon is, hogy női jégkorongunk fejlődik, a felnőtt férfiak feljutottak az elitbe, Kolbenheyer Zsuzsi pedig a nemzetközi szövetség elnökségi tagja.

– A „krakkói csoda” után akkor mégis miért mondott le?
– Mert a csúcson kell abbahagyni. Azt a színvonalat, amit magamtól is elvárok, idáig tudtam megteremteni.

– Ha Krakkóból mondjuk bronzéremmel jövünk haza, akkor is lemond?
– Igen, valószínűleg. Kangyal Balázs sportigazgató egy órával a Lengyelország elleni záró mérkőzésünket követően már tudta, mire készülök...

HA KÍVÁNCSI ARRA, VOLT-E „FELÜLRŐL ÉRKEZŐ” NYOMÁS A KÖZGÉP-ELÖLJÁRÓN, DOTÁLJA-E TOVÁBBRA IS A HAZAI CSÚCSCÉG A MAGYAR JÉGKORONGOT ÉS MELYEK VOLTAK NÉMETH LEGFURÁBB ÉLMÉNYEI, KERESSE A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN SZŰCS ANDRÁS TERJEDELMES INTERJÚJÁT!

A szervezetnek hatvan napja van az utódjelölt-állításra, így a május 28-ára kiírt éves rendes közgyűlésen feltehetőleg még nem választanak új elnököt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik