Jégkorong: gondok a Tüskecsarnokban, elmaradt a válogatott meccse

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.09. 20:35
null
Mindent megpróbáltak, de hiába, nem lett jó a jég a Tüskecsarnokban (Fotó: Dömötör Csaba)
Az előzetesen kiírt 19.30-as időpontnál másfél órával később bejelentették, hogy nem játsszák le a Magyarország–Dél-Korea jégkorongmérkőzést a Tüskecsarnokban, mert meghibásodott a jég.

A csapatok bemelegítése során egy eltévedt korongösszetörte az egyik palánkot, amelynek kicserélése után a jég elsimítására és karbantartására kitalált rolba elvégezte ugyan a feladatát, de a multifunkciós csarnokban a röplabdahálót tartó rúd foglalatának helyén kiszakított egy nagy jégdarabot, amely alatt még a szőnyeg is láthatóvá vált.

A hiányzó darabot többféleképpen is megpróbálták pótolni, ám egyik módszer sem járt sikerrel, így 20.55-kor bejelentették, hogy elmarad a találkozó.

A döntéssel a két válogatott és a játékvezetői csapat is egyetértett, a szurkolók pedig a szervezőktől ígéretet kaptak arra, hogy a jegyek árát visszatérítik.

Az elmaradt mérkőzés dacára a szurkolók – akik a várakozás perceiben az U20-as válogatott Szlovénia elleni meccsét nézhették a nagy kivetítőn – megünnepelték a magyar válogatottat. Ez megtekinthető a videónkban, amelyben a történteket a csapatkapitány, Vas János kommentálta a sajtó munkatársainak.

„Nagyon sajnálom, hogy ez történt, mi is egy nagyon jó meccset kívántunk volna játszani Dél-Korea ellen és jó hokit produkálni a drukkereknek, főleg hogy ennyien kijöttek. De ilyen néha megtörténik, nem lehet kivédeni. Remélhetőleg a következő meccsre ugyanennyien jönnek ki szurkolni és akkor parádés műsort csinálunk. Válogatott mérkőzésen korábban ilyet még nem tapasztaltam, lehet, hogy ez a jégfelület most éppen nem bírja el a napi két találkozót, fogalmam sincs, nem látok bele ebbe. Tényleg, nagyon sajnálom a szurkolókat!”

A MECCS ELMARADT, AZ ÜNNEPLÉS NEM

A budapesti Négy nemzet tornáját a százszázalékos Kazahsztán már megnyerte.

FÉRFI JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNÁJA (TÜSKECSARNOK)
Kazahsztán–Olaszország 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)
MAGYARORSZÁG–Dél-Korea elmaradt
Az állás: 1. Kazahsztán 9 pont/3 mérkőzés, 2. Olaszország 3/2, 3. Magyarország 0/1 (1–3), 4.Dél-Korea 0/2 (5–10)

Szerdán játszották
Kazahsztán–Magyarország 3–1 (0–0, 3–0, 0–1)
Olaszország–Dél-Korea 5–2 (2–1, 1–1, 2–0)
Csütörtökön játszották
Kazahsztán–Dél-Korea 5–3 (2–0, 2–2, 1–1)
Szombaton játsszák
16.00: Magyarország–Olaszország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Bálizs Bence (MAC Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (MAC Újbuda)
HÁTVÉDEK: Dudás Jesse (MAC Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Láday Tamás (Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen)
CSATÁROK: Bartalis István (Schwenningen), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Galló Vilmos (Timra IK), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Terbócs István (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik