Jégkorong: újabb kazah siker a Négy nemzet tornáján

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 22:15
A kazah jégkorong-válogatott 5–3-ra legyőzte Dél-Koreát a Tüskecsarnokban, így két forduló után is százszázalékos a budapesti Négy nemzet tornáján.

A kazahok a házigazda 3–1-es legyőzésével, a dél-koreaiak pedig az A-csoportos olaszoktól elszenvedett 5–2-es vereséggel kezdték a felkészülési tornát. Kiegyenlített játékkal indult a csütörtöki mérkőzés, majd a kazahok az első emberelőnyüket kihasználva vezetést szereztek. Ettől lendületbe jöttek, és bő fél perccel később újra betaláltak.

A második harmadban a dél-koreai csapat emberfórból zárkózott ugyan (2–1), ám a magabiztosságából mit sem vesztő kazah válogatott egy perc leforgása alatt kétszer is villant. A meccs felénél újra szépítettek a kelet-ázsiaiak, így a második szünetre is kétgólos különbséggel vonulhattak a csapatok.

A záró harmad közepéhez közeledve egy kettős hátrányt kivédekeztek ugyan a kazahok, ám öt a négy ellen ismét eredményesek tudtak lenni a dél-koreaiak. Ezt követően is nagy nyomást helyeztek az ellenfél kapujára, de egyenlíteni nem tudtak, a kazah csapat viszont előnyből eldöntötte az összecsapást.

Mindkét fél ellenfele lesz a magyar együttesnek az április 29. és május 5. között Asztanában sorra kerülő divízió 1/A vb-n, amelynek résztvevője még a szlovén, a fehérorosz és a litván csapat. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió 1/B-be.

JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNÁJA (TÜSKECSARNOK)
Kazahsztán–Dél-Korea 5–3 (2–0, 2–2, 1–1)

Az állás: 1. Kazahsztán 6 pont/2 mérkőzés, 2. Olaszország 3/1, 3. Magyarország 0/1 (1–3), 4.Dél-Korea 0/2 (5–10)

Szerdán játszották
Kazahsztán–Magyarország 3–1 (0–0, 3–0, 0–1)
Olaszország–Dél-Korea 5–2 (2–1, 1–1, 2–0)
Pénteken játsszák
16.00: Kazahsztán–Olaszország
19.30: Magyarország–Dél-Korea
Szombaton játsszák
16.00: Magyarország–Olaszország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Bálizs Bence (MAC Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (MAC Újbuda)
HÁTVÉDEK: Dudás Jesse (MAC Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Láday Tamás (Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen)
CSATÁROK: Bartalis István (Schwenningen), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Galló Vilmos (Timra IK), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Terbócs István (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik