Jégkorong: Galló Vilmos buborékban várja a finn bajnokság folytatását

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.11. 10:20
null
Galló Vilmos leszögezte, amint a járványhelyzet engedi, akár már februárban szeretne csatlakozni a nemzeti csapathoz (Fotó: Tumbász Hédi)
Galló Vilmos buborékban várja, hogy folytatódjon az – egyelőre december 19-ig – felfüggesztett finn élvonalbeli jégkorongbajnokság – írja az MTI.

 

A magyar válogatott meghatározó játékosa az M4 Sport Sporthíradójában kifejtette, rossz érzés megélni, hogy még nem tudják, mikor folytatódhat a pontvadászat, pletykák szerint január elejéig biztosan nem léphetnek pályára. A felkészülést ezzel együtt folytatják, a KooKoo együttesénél napi két edzésen vesz részt. A napokat unalmasnak nevezte, hiszen – mint mondta – szinte buborékban vannak, csak csapattársakkal találkozhat, a jégcsarnokon kívül csupán bevásárolni mehet el.

Kiemelte, a KooKoo nem számít nagycsapatnak Finnországban, a rájátszásba jutás szinte csodaszámba menne, így nagyon örülnek a jelenlegi – playoffot jelentő – hatodik pozíciójuknak.

Az idényt elemezve hangsúlyozta: a játékával igen, a góljai számával még nem elégedett, mindkét területen szeretne előrébb lépni.

A jövője kapcsán úgy fogalmazott: szeretne Finnországban maradni, ha ez nem sikerülne, akkor visszatérni Svédországba, ahol tavaly májusig játszott.

Galló kitért rá, nagyon szeretett volna a válogatottal játszani a jövő heti, katowicei felkészülési tornán, amely során Sean Simpson szövetségi kapitány együttese pénteken 17.45 órától az A-csoportos Lettországgal, egy nappal később 11.30 órától pedig a házigazda lengyelekkel találkozik. A finn beutazási törvények miatt azonban nem tudott hazautazni, hiszen ezt követően a visszatérésekor két hét karantén várt volna rá edzés nélkül, ez pedig nem lett volna egyszerű, mivel nagyon várja a bajnoki idény folytatását. Ugyanakkor leszögezte, amint a járványhelyzet engedi, akár már februárban szeretne csatlakozni a nemzeti csapathoz.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik