Jégkorong Erste Liga: hatgólos sikerrel jutott döntőbe a MAC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.12. 19:44
null
A MAC negyedszer is legyőzte az elődöntőben a brassóiakat (Fotó: Facebook/MAC Budapest)
A MAC Budapest jutott be elsőként a jégkorong Erste Liga döntőjébe, az elődöntő negyedik felvonásán is – 6–0-ra – legyőzte a Corona Brasov gárdáját.

 

A simán megnyert első (4–0) és a küzdelmesen, 0–3-ról megfordított második (5–3) meccs után a MAC vasárnap Brassóban is nyert (1–3), így egy győzelemre került a továbbjutástól.

A házigazda ezúttal a 12. percig bírta a vendégek tempóját, ekkor Tóth Gergely szerezte meg a vezető gólt, majd nem sokkal később duplázni tudott (0–2).

A második harmad elején teljesen beragadtak a brassóiak, Scott Macaulay 51 másodperc elteltével eredményes volt, majd Somogyi Balázs váltott gólra egy emberelőnyt, így gyakorlatilag 22 perc, 25 másodperc alatt kiütötte ellenfelét a MAC (0–4).

A játékrész végén a tegnap duplázó Jared Brown is kihasznált egy dupla fórt, majd a záró felvonásban Brance Orban állította be a végeredményt (0–6).

A MAC így mind a négy meccsét megnyerve bejutott a döntőbe, s a DVTK–Csíkszereda (2–0) párharc továbbjutójával találkozik.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

CORONA BRASOV (romániai)–MAC BUDAPEST 0–6 (0–2, 0–3, 0–1)
Brassó, 800 néző. Vezette: Sikó, André (romániaiak)
BRASSÓ: Tőke – Filíp, Jemeljanyenko – Sirokovs, Mihály E. – Bíró O., Bors H. – Vasile, Csíki – Mihály Á., Walls, Gliga – Saluga, Tranca, Knjazov – Bíró G., Molnár Zsombor, MacMillan – Bíró M., Péter Zs., Zabludovszkij. Edző: Július Pénzes
MAC: BÁLIZS – Cunningham, Dudás (2) – Macaulay 1, Pozsgai – Garát, Kovács B. – Molnár D., Vokla
Klempa, Brown 1 (1), Orban B. 1 – Somogyi 1 (1), Terbócs (1), Mansson (1) – Keresztury (1), Majoross B. (1), TÓTH GERGELY 2 – Tóth Richárd. Edző: Majoross Gergely
Kapura lövések: 32, ill. 37
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0 a MAC javára
MESTERMÉRLEG
Strenk Hunor másodedző: –
Először is elnézést kell kérnem szurkolóinktól ezért a mérkőzésért, tudom, hogy győzelmet vártak a hazai meccseinken. Mégis, a célkitűzésünket, a legjobb négybe jutást teljesítettük, most már fel kell frissülnünk és a román bajnokságra koncentrálnunk.
Majoross Gergely: – Jól játszottunk, jól álltunk bele a meccsbe, minél hamarabb le akartuk zárni a szériát. Fiatal játékosainknak köszönhetően kétgólos előnyre tettünk szert, de ezt követően is végig koncentráltak maradtunk. Úgy tűnt, a Brassó elvesztette a hitét, mindenkinek jobb tehát, hogy véget ért ez a sorozat. Örülök, hogy nem szenvedtünk újabb sérüléseket.

ELŐDÖNTŐ
A párharcok állása
MAC Budapest–Corona Brasov
4–0
5–3
3–16–04–0
DVTK–Csíkszereda6–54–22–0
A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik