H. Á. 2019.08.14 13:05 Frissítve: 2019.08.14 13:46

Jégkorong: Érden kezdi a felkészülést a vb-re a női válogatott

Az áprilisban a hazai rendezésű divízió 1/A csoportos női jégkorong-világbajnokságot megnyerő és az elitbe feljutó magyar női válogatott a jövő héten kezdi meg a felkészülést a jövő évi kanadai vb-re. Pat Cortina csapata Érden a szintén az elitbe tartozó német és svájci válogatott ellen lép jégre. A Magyar Jégkorongszövetség hivatalos honlapján kihirdette a válogatott 26 fős keretét, és ismertette a válogatott további felkészülési programját is.

 

A németek ellen kezdik a vb-felkészülést Gasparicsék (Fotó: Dömötör Csaba)

Kihirdették a jövő évi elit vb-re készülő magyar női válogatott keretét az érdi Három Nemzet Torna előtt – áll a jegkorongszovetseg.hu-n. A névsorban három kapus, kilenc hátvéd és 14 csatár kapott helyet. Három magyar klub ad játékost a keretbe, és két légiós is meghívót kapott. A mostani csapatból 18-an voltak ott a káposztásmegyeri divízió 1/A csoportos világbajnokságon áprilisban.

A válogatott augusztus 17-től készül együtt napi két edzéssel. A torna augusztus 22-én kezdődik Érden. A mieink az első meccset a német együttessel játsszák, amellyel a kanadai vb-n is azonos csoportban szerepelnek. Pénteken a magyar alakulat pihen, majd szombaton a svájciak ellen zárja a viadalt. A tornára jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, az értékesítés a napokban elkezdődik.

Időközben véglegessé vált a női válogatott teljes programja az előttünk álló idényre. A csapat legközelebb november 6–10. között lép jégre, akkor a szlovákiai Hat Nemzet Tornán folytatja a felkészülést. Az ellenfél a szlovák, a dán, a norvég, a francia és a kínai válogatott lesz.

Decemberben Szocsiba utazik a csapat, az ottani Hat Nemzet Tornán a mieink és a házigazda oroszok mellett a cseh, a dán, a norvég és a francia válogatott indul.

Február elején Norvégiában az északiak mellett a szlovák és a francia együttessel mérkőznek meg a mieink, majd márciusban már a közvetlen vb-felkészülés zajlik. Az elit-vb 2020. március 31-én rajtol. A teljes program a Magyar Jégkorongszövetség honlapján olvasható.

A HÁROM NEMZET TORNA PROGRAMJA

Augusztus 22., 18:00: Magyarország–Németország
Augusztus 23., 18:00: Svájc–Németország
Augusztus 24., 17:20: Magyarország–Svájc

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Németh Anikó (MAC Budapest), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH Budapest)
Hátvédek: Grkovic Jelena (KMH Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Kreisz Emma (MAC Budapest), Mayer Fruzsina (Vasas SC), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College – USA), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Tóth Enikő (MAC Budapest),  Knee Sarah (KMH Budapest)
Csatárok: Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (KMH Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (KMH Budapest), Kiss Andrea (MAC Budapest), Pázmándi Zsófia (MAC Budapest), Pintér Hanna (MAC Budapest), Pintér Lili (SDE Stockholm – Svédország), Seregély Míra (MAC Budapest), Somogyi Vivien (KMH Budapest), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest), Szick Dorka (KMH Budapest), Ungár Rebeka (KMH Budapest)

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.

2020.05.25 15:29:19

Jégkorong nemzetisport.hu

Balázs Attila: Magyarország egyik legmodernebb hoki utánpótlás-nevelés központját hoztuk létre Érden.

pr
2020.04.05 19:30:14

Jégkorong MTI

Együtt tartaná a magyar bajnok Ferencváros jégkorongcsapatának keretét Fodor Szabolcs vezetőedző.

2020.02.29 22:55:28

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ez az idény megy a kukába.

2020.02.22 17:00:39

Jégkorong H. Á.

A Tipsport Liga középszakaszában érintett DVTK és MAC mérkőzései, a bajnokság állása.