Jégkorong: edzője szerint a Fradi öltözője „megtisztult”

SZ. I.SZ. I.
Vágólapra másolva!
2013.08.22. 09:22
Az álmoskönyvek szerint nem túl szerencsés két héttel a bajnokság kezdete előtt bekapcsolódni a jégkorongos előszezonba. A Ferencvárosnál viszont annak is örülnek, hogy a csapat első, szeptember 6-i Mol Liga-meccse előtt már tesztelhet, mivel felújítás miatt nem nyitott ki idejében a Pesterzsébeti Jégcsarnok. A bemutatkozás így csütörtökre maradt, a zöld-fehérek a szlovák másodosztályú HK Trnava ellen játsszák első felkészülési meccsüket.

„A száraz alapozást idejében elkezdtük, de a jeges csúszott a csarnok felújítása miatt. Amíg nem lesz saját pályánk, mindig ki leszünk szolgáltatva – jelezte Dobos Tamás vezetőedző, hogy nem könnyű a helyzet. – A keret gyakorlatilag végleges, még legfeljebb egy légióst igazolunk. A magyar állomány rendben van, miután néhány embertől különböző okok miatt megszabadultunk. Az előző szezonban többen is mérgezték a hangulatot, nem volt jó a szellemiség a csapatnál, és ugyan a tervezés ezentúl sem lesz konfliktusmentes, fontos, hogy azt lássuk, mindenki segíteni szeretne minket, és nem elgáncsolni.”Dobos Tamás vezetőedző, hogy nem könnyű a helyzet. – A keret gyakorlatilag végleges, még legfeljebb egy légióst igazolunk. A magyar állomány rendben van, miután néhány embertől különböző okok miatt megszabadultunk. Az előző szezonban többen is mérgezték a hangulatot, nem volt jó a szellemiség a csapatnál, és ugyan a tervezés ezentúl sem lesz konfliktusmentes, fontos, hogy azt lássuk, mindenki segíteni szeretne minket, és nem elgáncsolni.”

A vezetőedző munkáját segíti a már korábban is a klubnál dolgozó svéd veterán, Hakan Nygren. Dobos szerint új lapot nyitottak a csapatnál, de a kiugró eredményhez idő kell: „A Mol Liga még erősebb lesz, mint eddig, egyértelműen látszik a fejlődési tendencia, és ezt nem mi mondjuk, hanem külföldiek. Remélem, hogy a múltban utolsó másodpercekben elbukott hét-nyolc meccs ezúttal a miénk lesz, és akkor előreléphetünk, de a cél a tisztes helytállás.”

A ferencvárosiak felkészülése egy évvel ezelőtt sem volt zökkenőktől mentes, a riválisokhoz képest akkor is csúszásban voltak. A Mol Liga-rajtja akkor gyakorlatilag ráment a csapat összerázására, kapták is sorra a méretes pofonokat: Miskolcon ötöt, otthon a Dab.Doclertől hetet, a Brassótól hatot, a Csíkszeredától négyet. Mindezt szerzett pont nélkül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik