Jégkorong, EBEL: a Volán légiósa szerint tudják, hogy többre képesek

Vágólapra másolva!
2010.10.01. 09:41
Az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) alapszakaszának hatodik fordulójában a listavezető Red Bull Salzburg látogat Székesfehérvárra. A Sapa Fehérvár AV19 négy ponttal az utolsó, míg az osztrák vendégek tíz ponttal az első helyről várják az összecsapást.

„Már túltettük magunkat a bécsiek elleni súlyos kudarcon – mondta a Nemzeti Sportnak Ales Kranjc, a fehérváriak szlovén légiósa. – Tudtuk, hogy sokkal többre vagyunk képesek és jobban is tudunk játszani. Edzőnk, Ulf Weinstock is emiatt fakadt ki, és bár nem mindenben értettem vele egyet, jót tett nekünk, hogy megbeszéltük a problémákat."

A fehérváriak a Vienna Capitals ellen elszenvedett hazai vereség (2–7) után legutóbb, Linzben nyertek a szétlövésben (4–3), tehát van ok a bizakodásra: sikerült túllépniük a kiütéses kudarcon. Más kérdés, hogy a soron következő feladat igen nehéznek ígérkezik.

A 29 éves játékosnak az osztrák Vienna Capitals és a szlovén Acroni Jesenice tagjaként már volt alkalma jégre lépni a Salzburg ellen.

„Iszonyatosan erős csapat a Salzburg, több kiváló játékosa van, és hosszú a kispadja is. Nem szabad hagynunk, hogy szétkorcsolyázzon minket, a lényeg, hogy végig koncentráljunk és kihasználjuk az esélyeinket!"

 EBEL
ALAPSZAKASZ, 6. FORDULÓ  
Medvescak Zagreb–Vienna Capitals   17.30
Jesenice–Klagenfurt 
19.15
Villach–Linz   19.15
Graz 99ers–Olimpija Ljubljana   19.15
Sapa Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg   19.15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik