Jégkorong: csütörtökön és szombaton nem Chernomaz meccsel

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.31. 14:26
null
Az idei vb-n Kanadával is összefutottunk, hatgólos (7–1) vereség lett a vége. Légióscsapatuk annyira azért nem erős, de jelentős játékerőt képvisel (Fotó: Reuters)
Nehéz ellenfelekkel, köztük az Európában játszó kanadaiakból álló csapattal is megmérkőzik a magyar jégkorong-válogatott a keddtől vasárnapig tartó Hokihét keretében a budapesti Tüskecsarnokban. Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint a négy találkozó remekül szolgálja a felkészülést a jövő áprilisi divízió 1/A világbajnokságra.

 

A hétfői sajtótájékoztatón Chernomaz kiemelte: nagy megtiszteltetés, hogy Kanadával játszhatunk.

A MAGYAR KERET
Kapusok: Hetényi Zoltán (Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Bálizs Bence (MAC Budapest)
Védők: Orbán Attila (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Sagert Kalvin (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Vokla Roland (MAC Budapest), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Mestyán István (MAC Budapest), Kovács Bronson Zoltán (MAC Budapest), Kiss Dániel (UTE), Wehrs Kevin (Villach)
Csatárok: Csányi Karol (UTE), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Kovács Csaba (MAC Budapest), Könczei Áron (MAC Budapest), Nagy Gergő (MAC Budapest), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Terbócs István (MAC Budapest), Hári János (Leksand), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Vas János (Fehérvár AV19), Bodó Christopher (Fehérvár AV19), Orbán Brance (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19)

„Mindkét csapat sok helyről gyűjtötte össze a játékosokat, ezért is lesz nehéz, mert kevés edzés után már kedden mérkőzés vár ránk. Mindent megteszünk, hogy megnehezítsük Kanada dolgát. Keményen fogunk játszani és küzdeni egy erős válogatott ellen. A keretet úgy állítottuk össze, hogy sok játékosunk legyen, akik a vb-n is játszott, de behívok olyan hokisokat is, akik az utolsó keretszűkítésnél estek ki a májusi vb előtt” – mondta Chernomaz, aki éppen a honfitársai ellen vezeti majd kedden a magyar válogatottat.

A kapitány közölte, csak kedden és vasárnap lesz ott a cserepadon, a köztes időben a decemberi vb-re készülő U20-as válogatottal dolgozik, és segítői „meccselnek” majd csütörtökön és szombaton.

Sean Burke, a kanadai válogatott igazgatója – visszavonult világhírű kapus – elmondta, mivel az NHL küzdelmei javában tartanak, ilyenkor az Európában játszókra, különösen az orosz profi ligában, a KHL-ben érdekeltekre számítanak. Csapatuk a hét második felében egy németországi tornán lép pályára, a keddi felkészülési találkozó pedig egyértelműen a magyar és a kanadai szövetség közötti remek kapcsolatnak köszönhető.

„Először vagyok Budapesten, lenyűgöző a város és a vendégszeretet, amivel találkozunk. Jó lehetőség lesz ez nekünk, hogy felkészüljünk az előttünk álló feladatokra. A legjobbakat szedtük össze, akik Európában játszanak, nagyon motivált csapatunk van” – mondta Burke.

Scott Salmond, a kanadai válogatott sajtófelelőse elmondta: számukra is megtiszteltetés, hogy egy olyan válogatott ellen játszhatnak, amely rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, és megérdemelte volna, hogy a májusi vb-n benn maradjon a legjobbak között.

A magyarok a kanadaiak után a lengyelekkel és a dánokkal mérkőznek. Előbbiekkel az utóbbi két tétmérkőzés nagyon szoros volt, a 2015-ös krakkói divízió I-es vb-n a feljutás volt a tét, és a magyarok győztek üres kapus góllal, februárban Budapesten pedig szétlövésben nyertek a lengyelek, és így továbbjutottak az olimpiai selejtezőben. A dánok 2002-ben, a magyarországi divízió I-es vb-n jutottak fel a világelitbe, és azóta is ott szerepelnek. Idén nyolcadikok voltak, és már számos NHL-es játékost neveltek ki az elmúlt csaknem másfél évtizedben.

A másik ágon az olasz, az osztrák és a dél-koreai válogatott csatázik. Előbbi idén jutott vissza az élvonalba, a másik két gárda ellenfél lesz a jövő évi vb-n. Az ázsiai együttes több kanadai játékost honosított vagy készül honosítani, mert szeretne otthon jól szerepelni a 2018-as pjongcsangi olimpián.

Vasárnap a két csoport legjobbja a torna első, a csoportmásodikok a harmadik, míg a harmadikok az ötödik helyért lépnek pályára. A magyar válogatott a záró napon 15.30-kor lép jégre függetlenül attól, hogy hányadik helyért mérkőzik.

A magyarok mind a négy összecsapását az M4 Sport élőben közvetíti.

A héten péntektől vasárnapig a női válogatottra is jelentős torna vár a káposztásmegyeri Jégpalotában, Norvégia, Franciaország és Dánia az ellenfél.

Jegy- és bérletinformáció: jegyed.hu és tex.hu.

7NEMZET HOKI7
PROGRAM

November 1. (kedd)
17.00 óra: MAGYARORSZÁG–Kanada (Tv: M4 Sport)

EURO ICE HOCKEY CHALLENGE (Budapest, Tüskecsarnok)
November 3
–6.:
A-csoport: MAGYARORSZÁG, Dánia, Lengyelország
B-csoport: Ausztria, Olaszország, Dél-Korea


CSOPORTMECCSEK
November 3. (csütörtök)

15.30 óra: Ausztria–Olaszország
19.00 óra: MAGYARORSZÁG–Lengyelország (Tv: M4 Sport)

November 4. (péntek)
15.30 óra: Olaszország–Dél-Korea
19.00 óra: Lengyelország–Dánia

November 5. (szombat)
15.30 óra: Dél-Korea–Ausztria
19.00 óra: Dánia–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)

HELYOSZTÓK
November 6. (vasárnap)
Az 5. és a 3 helyért, döntő

12.00 óra:
15.30 óra: MAGYARORSZÁG–??? (Tv: M4 Sport)
19.00 óra:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik