MTI 2020.04.24 18:17 Frissítve: 2020.04.24 18:26

Jégkorong: Cortina elfogadja, hogy kikerült a képből a női válogatottnál

Mivel nem tudna főállásban szövetségi kapitányként dolgozni, Pat Cortina elfogadja, hogy kikerült a képből a női jégkorong-válogatottnál.

 

Pat Cortina kikerült a képből a női válogatottnál (Fotó: Földi Imre)

 

„Az új általános igazgató megkeresett, és kifejtette nekem a véleményét. Idén nem tudtam a lányok mellett lenni, Vas Márton pedig olyan kapitányt szeretne, aki az év egészében a csapattal tud dolgozni. Megértettem, és elfogadtam, hogy kikerültem a képből, teljesen világos a döntés” – nyilatkozott az M4 Sportnak az 55 éves kanadai szakember, aki a német élvonalbeli Grizzlys Wolfsburg vezetőedzője.

Hozzáfűzte, követni fogja az együttes útját, amelynek mindig is különleges helye lesz a szívében, az edzői karrierjében.

„Remélem, a jövőben még lesz lehetőségem valamilyen formában segíteni, akár a férfi, akár a női válogatottat vagy az utánpótlást. Bármiről is legyen szó, ha belefér, én csinálom” – hangsúlyozta Cortina, aki a 2008-as szapporói divízió I-es vb-n a férfi válogatottat vezette feljutásig, majd a rákövetkező évben, az A-csoportban is a gárda élén állt.

A női válogatott március végétől a kanadai Truróban a csehekkel, a dánokkal, a japánokkal és a németekkel találkozott volna a világelitben, ám a tornát a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztották.

„Ez a szituáció egy jó lecke, hogy nem vagyunk legyőzhetetlenek. Néha a sportolók, a profi sportban dolgozók azt hisszük, mi vagyunk a legfontosabbak. Ám ez most egy jó emlékeztető, hogy az élet mindannyiunk felett áll. Tanulnunk kell ebből” – fejtette ki a világjárvány kapcsán Cortina.

A következő szezon kezdetére vonatkozó kérdésre azt felelte: abban sem biztos, hogy lehetséges lesz egy csarnokban vagy futballstadionban összegyűlni anélkül, hogy létezne már a vakcina.

„Az ellenszer feltalálása vagy a kollektív immunitás kialakulása előtt kockázatosak lehetnek az ilyen összejövetelek” – hangsúlyozta.

2020.10.12 14:23:44

Jégkorong H. Á.

A szlovák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban érdekelt DVTK Jegesmedvék bajnoki menetrendje.

2020.10.12 13:33:09

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2020.09.10 14:56:48

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.