Jégkorong: Bálizs ujja elrepedt, tíz napig nem edzhet

Vágólapra másolva!
2013.02.11. 13:06
A sérülés már pénteken biztos volt, mostanra megvan a pontos diagnózis: Bálizs Bence jobb hüvelykujja elrepedt, így a Sapa Fehérvár AV 19 és a magyar jégkorong-válogatott kapusára kényszerpihenő vár.

„A lengyelországi torna egyik edzésén ellőtték az ujjamat egy koronggal, most pedig már azt is tudom, hogy elrepedt – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Bálizs, aki így kimaradt a tornagyőzelemből. – Egyelőre sínnel rögzítették, és tíz napos pihenőt írtak elő nekem. Persze lemegyek edzésre, de mozogni is csak óvatosan lehet vele, figyelni kell, hogy ne rázkódjon, mert annál gyorsabban és biztosabban gyógyul, forr össze a csont. Volt már hasonlóban részem, de az a kisujjam volt, ami annyira nem zavart, mert lehetett rögzíteni a mellette lévő gyűrűsujjhoz. A hüvelykujjnál azonban ezt nem lehet eljátszani. Tehát most pihenek és gyógyulok."Bálizs, aki így kimaradt a tornagyőzelemből. – Egyelőre sínnel rögzítették, és tíz napos pihenőt írtak elő nekem. Persze lemegyek edzésre, de mozogni is csak óvatosan lehet vele, figyelni kell, hogy ne rázkódjon, mert annál gyorsabban és biztosabban gyógyul, forr össze a csont. Volt már hasonlóban részem, de az a kisujjam volt, ami annyira nem zavart, mert lehetett rögzíteni a mellette lévő gyűrűsujjhoz. A hüvelykujjnál azonban ezt nem lehet eljátszani. Tehát most pihenek és gyógyulok."

Bálizs az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséghez jutott a fehérváriaknál, ahol Jan Neliba a rutinos Adam Munrónak szavazott bizalmat. A kispadra így Rajna Miklós ül majd, a Volán szerdán a Dornbirner vendégeként folytatja szereplését az osztrák bajnokság (EBEL) középszakaszának alsó házában. A folytatásban pénteken a Znojmóhoz látogat, majd vasárnap a Salzburgot fogadja, két nappal később pedig az Innsbruckot. Ezeken a találkozókon Bálizs biztos nem állhat rendelkezésre.

A középszakaszból addigra már csak egy forduló marad hátra, így könnyen elképzelhető, hogy a kapus már nem is léphet jégre, csak a rájátszásban. Persze, csak abban az esetben, ha a Volánnak sikerül kiharcolnia a negyeddöntős részvételt, amelyért többesélyes csatát vív.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik