Jégkorong: az osztrák liga új idényére a Fehérvár is jelentkezett

Vágólapra másolva!
2020.03.31. 18:52
null
A Fehérvár a következő idényben is az osztrák jégkorongligában szerepelhet (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A kedd déli határidőig mind a 11 eddigi klub – köztük a Hydro Fehérvár AV19 – jelentkezett az osztrák bázisú jégkorongliga 2020–2021-es idényére, és kiderült, hogy szeretne a mezőnyhöz csatlakozni a pozsonyi Capitals.

 

A liga közleménye szerint a csapatok beadták a regisztrációhoz szükséges igazolásokat, nyugtákat, bizonylatokat, garanciákat. Az új szezon tervezett kezdési dátuma szeptember 18., ám a koronavírus-járvány miatt ez változhat.

Christian Feichtinger, a liga igazgatója jelezte: hisznek abban, hogy a remélt időpontban el tudják kezdeni a 2020–2021-es idényt, addig is arra kérnek minden klubot, hogy tartsák be a világjárvány megfékezése érdekében hozott hatósági előírásokat.

A következő kiírásban 12. csapatként csatlakozna a mezőnyhöz a Bratislava Capitals, amelynek gazdasági átvilágítását elkezdték az osztrákok. Ezzel kapcsolatban Feichtinger kiemelte, várhatóan április 15-én döntenek arról, hogy a pozsonyiak bekerülnek-e a bajnokságba.

A következő idény az Erste Bank kiválását követően már biztosan nem a pénzintézet (EBEL) nevét viseli majd.

Szélig Viktor, a fehérváriak főigazgatója az MTI-nek elmondta: örömtelinek tartaná, ha a pozsonyiak bekerülnének a ligába, mert biztos, hogy „ütőképes brigádot” tudnának kialakítani, és a klub tulajdonosának üzleti érdekeltségei is vannak a térségben, így Ausztriában is. Hozzátette: ráadásul közel vannak, így nem kellene hozzájuk sokat utazni, emellett újra páros számú csapat indulna a bajnokságban.

„Közel ugyanazokkal a feltételekkel lehetett jelentkezni a következő szezonra, mint az elmúlt kiírásra. Fontos volt, hogy az Erste Bank kiválásával is érzékeltessék az aktív klubok, lehet rájuk számítani és ők is számítanak a ligára. Vannak érdeklődő cégek, jó esély van rá, hogy valaki átvegye a bank támogatói szerepét” – fogalmazott Szélig.

A 2019–2020-as szezont a koronavírus-járvány miatt március 10-én beszüntették és nem hirdettek bajnokot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik