nemzetisport.hu 2018.12.20 08:42 Frissítve: 2018.12.20 11:03

Jégkorong: Amikor hazajöttem külföldről, olyan lelkiállapotban voltam, hogy... – Hetényi

Hetényi Zoltán 2018 nyarán majdnem befejezte a pályafutását. A 30 éves jégkorongkapus külföldi ajánlatokat is visszautasított, aztán mégis elfogadta a DEAC hívását, miután Debrecenben arra is lehetősége nyílik, hogy egyetemre járjon. ?iözben visszakerült a válogatottba, s motiválja az áprilisi divízió 1/A-csoportos világbajnoki részvétel, egy szép nagy tanyáról álmodozik, ahol szürke marhákat, lovakat tarthat.    „Az előző szezon végén úgy gondoltam, abba kell hagynom a profi sportot
– mondta. – Szerencsére ez nem történt meg, a hozzám közel álló barátok, családtagok lebeszéltek róla, és én megfogadtam a tanácsukat. Amikor hazajöttem külföldről, egyszerűen ilyen lelkiállapotban voltam. Ebben az időszakban kerestek meg a külföldi csapatok is, én meg minden ajánlatra nemet mondtam, amit utólag már bánok. Aztán jött a debreceni lehetőség, amire nem tudtam nemet mondani, hiszen egyszerre sportolhatok és szakmát is tanulhatok az egyetemen. Azóta minden egyes percét élvezem a jégkorongnak.”

A Debreceni Egyetemen vadgazda mérnöki szakra jár, a jövőben szívesen foglalkozna állattenyésztéssel.

„Ehhez először kellene egy szép nagy tanya, kis erdővel, legelővel, erre gyűjtök. Az én álmaimban szürke marha és két pár ló szerepel, meglátjuk, ez mikor valósul meg. Idén nyáron egyébként a sukorói lovardában dolgoztam hobbiból, ott ismerkedtem meg testközelből a lovakkal, szenzációs élmény volt megtapasztalni, hogy milyen szép nagy teremtmények, mennyire intelligensek. Az edzések mellett ez igazi felüdülést jelentett.”

Az Erste Ligában jelenleg a legjobb védési statisztikával rendelkező kapus 2017 tavasza után kapott ismét meghívást a válogatottba, a novemberi budapesti, majd a norvégiai EIHC-tornán is számított rá Jarmo Tolvanen.

„Örülök, hogy ebben a szezonban jól megy a hoki, és ismét behívtak a válogatottba. Szenzációs élmény, hogy itt vagyok újra a volt csapattársaimmal, ennél jobb dolgot nem is tudnék kívánni.”

Videónkban beszélt a jégkoronggal kapcsolatos terveiről is, valamint elmondta, milyen újra egy csapatban játszani az öccsével, Hetényi Péterrel.  

2019.06.17 21:30:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A 34 éves kanadai center pályafutása első bajnoki címe után akasztja szögre a korcsolyát.

2019.05.30 23:54:03

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A voluntarizmusnak is vannak határai, bizonyára az IIHF köreiben is dívik az elv, mely szerint bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá, így került végül a jövő évi divízió 1/A-világbajnokság Ljubljanába.

2019.05.26 19:41:35

Jégkorong HARMATH ÁKOS (közvetítés), SZŰCS ANDRÁS (tudósítás)

Kanada 50. világbajnoki érmét szerezte meg Pozsonyban, de az ezüstnek vélhetően nem örül.

2019.05.25 15:03:16

Jégkorong nemzetisport.hu

A hoki-vb döntőjében az oroszokat búcsúztató finnek Kanadával csaphatnak össze.

2019.05.15 18:08:52

Jégkorong nemzetisport.hu

Két délutáni háromgólos könnyedség után, este jött a dráma és az orosz henger.