Jégkorong: a távozó fehérvári edző is reagált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.29. 17:40
A Fehérvár verzióját már ismerjük Marty Raymond vezetőedző távozásával kapcsolatban, a szakember a saját véleményét is elmondta a Nemzeti Sportnak.

„Láttam az interneten a sajtóközleményt, amelyben azt írták, hogy etikátlanul viselkedtem. Hát, szerintem nem” – kezdte Marty Raymond, a Sapa Fehérvár AV19 immár volt vezetőedzője, aki pénteken kérte szerződése felbontását.Marty Raymond, a Sapa Fehérvár AV19 immár volt vezetőedzője, aki pénteken kérte szerződése felbontását.

„Először is a klub nyilvánosságra hozta, hogy hétfőn lesz egy beszélgetésünk, amelyen igyekszünk tisztázni a nézeteltéréseinket. Sok mindenben nem egyezett a véleményünk. Ami a közleményben szerepelt, hogy a bónuszom késedelmes fizetése miatt távozom, úgy igazán pontos, hogy ez is egy ok. Szerintem mindenki tudja, hogy alapvetően maradni szerettem volna, ezért is kértem, hogy a szerződésemből hátralévő egy plusz egy idényből csináljunk kettőt, hiszen így igazodtunk volna a hároméves fiatalítási tervhez, amiért elvileg módosították a szerződésemet. E változtatás arról szólt, hogy játszatnom kell a fiatalokat, amivel mint elképzeléssel egyébként egyetértek. Az a gond, hogy az edzőt alapvetően az eredményért fizetik, viszont ha én a fiatalokat nyomom, akkor sokkal valószínűbb, hogy eredménytelenek leszünk – ne feledjük el, az előző alapszakaszban utolsónak kellett volna lennünk, hiszen például túl fiatal kapusokkal indultunk neki az idénynek… –, és engem kirúgnak. Ekkor válik érdekessé, ha ki sem fizetik az embert, vagy csak késve. Tudom, Magyarországon az emberek keveset keresnek, ezért nem szeretnek a pénzről beszélni, ám Észak-Amerikában más a mentalitás, a családot pedig el kell tartani” – tette hozzá a távozó szakember, aki az olasz Ritten együttesénél folytatja pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik