Jégkorong: a magyar válogatott kulcsembere kihagyja a vb-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.22. 08:44
null
Vay Ádám nélkül kell kiharcolnunk a visszajutást (Fotó: Magyar Jégkorong-szövetség)
Vay Ádám nélkül próbálja meg kiharcolni az A-csoportba való visszajutást a magyar férfi jégkorong-válogatott tavasszal a kijevi rendezésű divízió 1/A világbajnokságon. A magyar kapus csapata, a Quad City Mallards érdekelt az amerikai ECHL liga rájátszásában, így Vay bármennyire is szeretné segíteni a válogatottat, valószínűleg kénytelen lesz kihagyni a teljes viadalt.

 

„A legutóbbi játéknapon kiderült, hogy bent vagyunk a playoffban, így annak ellenére, hogy a szívem hazahúz, sajnos nem tudok részt venni a válogatott programban, amíg a rájátszás tart” – mondta Vay Ádám a jegkorongblog.hu-nak.

Az ECHL alapszakasza április 9-ig tart, és bár a playoff menetrendje még nem publikus, az előző évek tapasztalatai alapján egy hét szünetet követően indul a négy győzelemig tartó első etap, amelynek negyedik meccsét is várhatóan később játsszák le, mint amikor a kijevi vb kezdődik.

Az A-csoportba való visszajutásért küzdő magyar válogatott április 22-én, Ukrajna ellen játssza első mérkőzését a világbajnokságon, amely április 28-ig tart. Az ukránok mellett Lengyelország, Ausztria és Dél-Korea szerepel a csoportunkban.

A világbajnokság programját ide kattintva tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik