Jégkorong: a kispadon lett rosszul, elhunyt a Volán korábbi válogatottja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.16. 21:01
null
Gyászol a magyar hokitársadalom (Fotó: NS-archív/Mirkó István)
Tragikus esemény miatt szakadt félbe a másodosztályú jégkorongtorna Dunaújvárosban: elhunyt a korábbi válogatott játékos, a 38 éves Rajz Attila, adta hírül a jegkorongblog.hu. A csíkszeredai születésű Rajz két ifjúsági, egy junior- és három felnőtt világbajnokságon viselte a magyar válogatott mezét.

A torna harmadik mérkőzésén a székesfehérvári csapatban játszó Rajz Attila az első harmadban bement az öltözőbe, mert fájt a lába. Lezuhanyozott, átöltözött, majd leült csapata cserepadjára, ahol röviddel a mérkőzés vége előtt rosszul lett. A helyszínen tartózkodó orvos minden próbálkozása ellenére Rajz Attila életét nem sikerült megmenteni.

Rajz Attila a 90-es évek elején testvérével, a kapus Rajz Tamással együtt igazolt az Alba Volánhoz, ahonnan csak akkor igazolt el, amikor már nem fért be a csapatba. Így lett profi pályafutása utolsó klubja a Ferencvárosi TC, ahonnan 2010 tavaszán vonult vissza. Visszavonulása után edzőként dolgozott, és hobbiból az inline-bajnokságban játszott.

A dunaújvárosi tornán olyan idősebb és fiatalabb játékosok léptek jégre, akik már, illetve még nem férnek be a Mol Ligában szereplő klubok valamelyikébe, de a szövetség rendszeres játéklehetőséget kíván nekik biztosítani az ob II-es fordulókban, amelynek első állomása volt a dunaújvárosi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik