Jégkorong: az AV19 egy góllal legyőzte a nagyot küzdő FTC-t

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.08.31. 19:24
Az idény első jégkorongtrófeája a Hydro Fehérvár AV19-hez került idehaza, miután a Szuperkupa-mérkőzésen 4–3-ra legyőzte a bajnoki címvédő Ferencvárost.
2019-ben a Fehérvár AV19 a Szuperkupagyőztes (Fotó: Micheller Szilvia)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
2019-ben a Fehérvár AV19 a Szuperkupagyőztes (Fotó: Micheller Szilvia) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A Magyar Kupa-győztes AV19 villámrajtot vett a magyar bajnok Ferencváros ellen és a negyedik perc elején Erdélyi Csanád révén előnybe került (0–1). A folytatásban is mezőnyfölényben maradt a fehérvári csapat, amely a 13. percben megduplázta előnyét, ezúttal Michael Caruso küldte kapuba a pakkot (0–2). A szünet után egy perc sem telt bele, már háromgólos volt az AV19 előnye, ezúttal Timotej Sille vette be az FTC kapuját (0–3).

Megnyomta a játékrész közepét a Ferencváros, amely Rasmus Kumala duplájával két perc alatt felzárkózott egyetlen gólra, de egyenlíteni nem tudott (2–3).

A harmadik harmad elején emberfórban Sarauer Andrew ismét kétgólosra növelte a fehérvári fórt, de ekkor már inkább az FTC akarata érvényesült a jégen, így életbiztosításnak még ez sem tűnt a kupagyőztes szemszögéből nézve (2–4). 54.59-nél Anssi Rantanen lövése vágódott a kapuvasról a hálóba, így az utolsó öt percnek ismét minimális különbségről vágott neki a két csapat (3–4).

A hajrában a Ferencváros ütött még egy kapuvasat, de ebből – s a zöld-fehérek más helyzetéből – nem született már gól, így az AV19 megnyerte a Szuperkupát.

JÉGKORONG
Magyar Szuperkupa, Tüskecsarnok

FTC–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 3–4 (2–0, 1–2, 1–1)
Tüskecsarnok, 1800 néző. V: Németh M., Nagy A., Pálkövi Botond, Soós D.
FTC: Arany
Rantanen 1, Karmeniemi – Sarcia, Hegyi Á. – Pulli, Jászai – Tóth Renátó
KULMALA 2 (1), NAGY G. (1), M. FITZGERALD (1) – Tóth Gergely, TÓTH ADRIÁN, Tóth Richárd – Hajós, Németh A., Pavuk – Farkas L., Roczanov, Tóth Gergő
Edző: Fodor Szabolcs
FEHÉRVÁR: Ouzas
Campbell, Stipsicz – Harty, Szabó D. (1) – CARUSO 1, Tikkanen – Busenius (1)
Sille Timotej 1, YOGAN (2), KURALT (1) – KÓGER D. (1), Lehtonen, Timmins – Sarauer 1 (1), Erdély Cs. 1, Szita – Szabó K., Reisz, Szabó B.
Edző: Hannu Järvenpää
MESTERMÉRLEG
Hannu Järvenpää: – Sok pozitívumot láttam, sok gólhelyzetet alakítottunk ki, és négyszer be is találtunk. Az első negyven percben jól játszottunk, de a Fradi nagyszerűen küzdött hátrányban is, nem adta fel, nem véletlenül lett bajnok legutóbb. Örülünk a sikernek, de máris a következő erőpróbára, a jövő hétvégi ifj. Ocskay Gábor-emléktornára koncentrálunk!
Fodor Szabolcs: – Vegyes érzéseim vannak: előzetesen aláírtam volna ezt a négy hármat, a második két harmad alapján azonban a Szuperkupa is meg lehetett volna. Lőttünk összesen öt kapuvasat, a záró játékrészben sokkal több lövésünk volt, ettől függetlenül le a kalappal a srácok előtt, ha ilyen alázattal dolgozunk a következő idényben is, ezek az egygólos meccsek a mi javunkra dőlnek el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik