HIRDETÉS
HIRDETÉS
SZŰCS ANDRÁS (KIJEV) 2017.04.21 17:34 Frissítve: 2017.04.22 09:16

Hoki-vb: túl az utolsó edzésen, jöhetnek az ukránok

Készen áll a divízió 1/A-világbajnokság első, a házigazda Ukrajna ellen vívandó mérkőzésére a magyar válogatott, amely kapujában majd Rajna Miklós kezd.

HIRDETÉS
Ebben a kijevi csarnokban szállnak harcba a magyar hokisok az ukránokkal, az osztrákokkal, a dél-koreaiakkal,
a lengyelekkel és a kazahokkal (A szerző fotója)

Megtartotta utolsó edzését a szombaton kezdődő divízió 1/A-világbajnokság előtt a magyar férfiválogatott. A mieink csütörtökön érkeztek meg a helyszínre, Kijevbe, ahol nyomban edzettek, és pénteken ismételtek. A 75 perces tréning a terveknek megfelelően zajlott, ráadásul a csapattagok elégedettek a játékkörülményekkel, a jeget kifejezetten jónak minősítették.

Ugyanakkor a szervezés többi része messze áll a tökéletestől: a csarnokban például egyetlen útbaigazító matrica sincs egyelőre, miként a sajtólelátórész kialakítása is hátravan, csak a palló létezik egyelőre, ahogy a vegyes zónának is csak az interjúfala és a korcsolyáknak leterített gumiszőnyege létezik, feliratok és korlátok sehol.

 A VÁRHATÓ SORÖSSZETÉTEL
CSATÁRSOROK
Kóger D., Sarauer, Dansereau
Vas J., Hári J., Galló V.
Erdély, Bartalis, Magosi B.
Benk, Nagy K., Terbócs/Csányi
VÉDŐPÁROK
Stipsicz, Wehrs
Sagert, Szirányi B.
Garát/ Varga A./Gőz
KAPUS

Rajna (Bálizs)

Ugyanígy le van maradva az akkreditációs központ is, ahol mindössze három kolléga dolgozik meglehetős lassúsággal, ráadásul sok kérelem meg sem érkezett a szervezőkhöz, így jelentős telefonálgatások, egyeztetések és sorállások vannak a két íróasztal előtt és körül. A mi csapatunknak is megvolt a kötelező gikszere: ugyan a mieink akkreditációs papírjait elintézték, de nem érkeztek meg a mezek, így a csapatfotózás várat magára.

Mindenesetre szombat délelőtt már nem tart átmozgatást a szakvezetőség, csak egy séta lesz a programban, mielőtt a csapat helyi idő szerint 13.30-kor (magyar idő szerint 12.30-kor) megkezdi szereplését a házigazda Ukrajna ellen.

Az összeállításról Rich Chernomaz szövetségi kapitány elmondta, hogy Rajna Miklós kezd a kapuban, a hátvédeknél a harmadik párban Garát Zsombor, Varga Arnold és Gőz Balázs forog majd, miként a negyedik csatársorban Benk András, Nagy Krisztián, Terbócs István és Csányi Karol. Közülük időnként egy-egy ember feljebbi sorokba is bekerülhet az események függvényében.

Megvolt a lehetőségünk, hogy még néhány honosítottat benevezzünk, de ellene döntöttünk, mert ellentmondana a programunk alapelvének, hogy a magyar fiatalokat neveljük – felelte Chernomaz, amikor az idei keret jellemzésére kértük. – Már tavaly voltak néhányan, akik dörömböltek az ajtón, most élesben is megmutathatják, mire is képesek.

„AZ UNALMAS FELKÉSZÜLÉS  UTÁN VÉGRE MECCS!”
„A felkészülés mindig elég unalmas – végre meccs lesz – mondta izgatottan Hári János, a  magyar válogatott csatára. – A jég kiváló, jó, kiválóan lehet csúszni rajta, nem kell minden lépésnél meghalni, hogy haladj is. Nyilván a győzelem a célunk szombaton, meglátjuk, a játék hogyan alakul. Jobb csapat vagyunk, mint az ukrán, a saját feladatunkra kell figyelnünk, és akkor nem lesz probléma.”

Realistának kell lennünk, mert Sebők Balázs, Sofron István és Vas Márton három fontos darabja volt a puzzle-nak. Most nincsenek itt, viszont az újaktól nem várhatjuk el, hogy egy az egyben helyettesítsék őket. Hári János viszont tavaly volt sérült, most egészséges, Bartalis István, Galló Vilmos és Erdély Csanád pedig tapasztaltabb lett egy-egy évvel, így még inkább előre léphetnek.

Meg kell találnunk a módját, hogy így is sikeresek legyünk: az alaptaktikánk nem változott. Nyilván apró módosításokat kell végeznünk az ellenfelek függvényében, de a lényeg, hogy nálunk mindenki higgyen abban, amit mi kitaláltunk, és hajtsa végre, amit kérünk tőlük.

Innen indul csatába a magyar válogatott

„Három olyan sorunk van, amelyik képes betalálni, míg a negyedik tele lesz energiával. A negyedik sorunk tagjait bedobáljuk majd különböző sorokba is, amikor szükségét érezzük. Van némi rutinunk, de inkább sok fiatalunk, akik hozzák a frissességet, az éhséget, ami persze átragad az idősebbekre is.”

A küldöttségben érezhetően növekszik a harci szellem, ami egészséges önbizalomban és komolyabb, rendezettebb tekinteteken látszik. Mindezekre szükség is lesz, mert ugyan az első riválisunk Ukrajna feljutó, tehát 2016-ban még egy osztállyal lejjebb, a divízió 1/B-ben szerepelt, mégiscsak a házigazda – még ha rendezői előnye nincs is, hiszen a csarnok olyan későn vált használhatóvá, hogy szinte mindenki kettőt edzhet benne a start előtt –, és a telt ház garantált szombatra.

De persze nemcsak helyiekből, hanem magyarokból is áll majd a közönség, hiszen honfitársaink ezúttal is ellepik az aktuális vb-várost: autóval, vonattal és repülővel is érkeztek kisebb-nagyobb csoportok, úgyhogy a támogatással és a hangulattal biztosan nem lesz gond.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok (2):
Bálizs Bence (MAC Budapest), Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
Bekkek (7): Garát Zsombor (Austin Bruins, amerikai), Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kalvin Sagert (Fehérvár AV19), Stipsicz Bence (Cedar Rapids RoughRiders, amerikai), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (Debreceni HK), Kevin Wehrs (Villach, osztrák)
Csatárok (13): Bartalis István (Schwenninger Wild Wings, német), Benk András (Újpest), Csányi Karol (Újpest), Keegan Dansereau (DAB), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Leksand, svéd), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Andrew Sarauer (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Budapest), Vas János (Fehérvár AV19)
Kapus-vésztartalék: Arany Gergely (MAC Budapest) 

A MÉRKŐZÉSEK 
1. FORDULÓ (április 22., szombat)
Ukrajna–Magyarország 12.30 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Dél-Korea–Lengyelország 16.00
Ausztria–Kazahsztán 19.30
2. FORDULÓ (április 23–24., vasárnap és hétfő)
Kazahsztán–Dél-Korea április 23., 16.00
Lengyelország–Ukrajna április 23., 19.30
Magyarország–Ausztria április 24., 19.30 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
3. FORDULÓ (április 25., kedd)
Kazahsztán–Lengyelország 12.30
Magyarország–Dél-Korea 16.00 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Ukrajna–Ausztria 19.30
4. FORDULÓ (április 26–27., szerda és csütörtök)
Kazahsztán–Ukrajna április 26., 19.30 
Lengyelország–Magyarország április 27., 16.00 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Ausztria–Dél-Korea április 27., 19.30 
5. FORDULÓ (április 28., péntek)
Magyarország–Kazahsztán 12.30 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Lengyelország–Ausztria  16.00
Dél-Korea–Ukrajna  19.30

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.17 18:37:17

Jégkorong nemzetisport.hu

Az amerikaiak a cseheket, a svédek szoros meccsen a letteket győzték le a vb negyeddöntőjében.

2018.05.02 23:08:53

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A múltidézés azért fontos, mert szem előtt illendő tartani a különbséget. Ma már nem lehet panasz a körülményekre, a feltételekre, más tehát a mérce – a múlt heti budapesti hoki-vb-nél is.

2018.04.30 14:55:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Mivel nem bírtuk ki azt a 15 másodpercet, máris elkezdhetjük a gondok felfejtését.

2018.04.28 23:59:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem sikerült a feljutás, megint nem, ráadásul újra a saját pályánkon.

2018.04.28 19:42:18

Jégkorong nemzetisport.hu

A britek kétgólos hátrányból egyenlítettek, a magyar csapat még büntetőt is hibázott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS