Hoki-vb: molto bene, avagy de jó lenne legyőzni az olaszokat!

Vágólapra másolva!
2018.04.23. 13:51
null
Nehéz feladat vár Háriékra az olaszok ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
Szabadon választott edzésformával készültek a magyar válogatott játékosai hétfő délelőtt az esti, Olaszország elleni mérkőzésre (19.30, Tv: Sport1, élőben az NSO-n). Abban megvan az egyetértés, hogy a Kazahsztán elleni 0–3-at el kell felejteni, és abban is, hogy gólokat kellene lőni, mert anélkül nem lehet nyerni...

Nincs sok idő a Kazahsztán elleni 3–0-s vereség emésztgetésére: ma este már Olaszországgal játszik a magyar válogatott a Papp László Budapest Sportarénában zajló divízió 1/A-világbajnokságon.

A mieink hétfő délelőtt 10.30-tól megtartották a hagyományos átmozgatásukat, ami persze opcionális volt, azaz minden játékos szabadon eldönthette, jégre megy-e, vagy csak biciklizik, nyújt, esetleg marad a szálloda környezetében, hogy ott hangolódjon az újabb rangadóra.

ELLENFÉLNÉZŐBEN
Örökmérlegünk ellene:
10–6–21, 119–149
Összes játékos:
5726 (5291)
Férfi játékosok:
1434 (627)
Utánpótlás-játékosok:
3951 (4054)
Játékvezetők:
126 (118)
Fedett pályák:
58 (41)
Nyitott pályák:
12 (16)
Világranglista-helyezés:
19. (20.)
(Zárójelben a magyar értékek.)

A szakvezetőség sem vonult fel teljes egészében, Farkas Tamás kapusedző felügyelte a jégen gyakorlókat.

A kapusoktól Rajna Miklós és a vésztartalék Duschek Dávid, a hátvédektől Garát Zsombor, Gőz Balázs, Pozsgai Tamás, Stipsicz Bence, Szirányi Bence és Kevin Wehrs, a csatároktól Benk András, Bodó Chris, Kóger Dániel, Nagy Gergő és Sofron István csúszkált teljes felszerelésben, Nagy Krisztián és Magosi Bálint eközben a nézőtéren nyújtott és elemzett, az öltözőfolyóson pedig Vay Ádám, illetve Andrew Sarauer és Sebők Balázs biciklizett és nyújtott.

Elengedtük a tegnapot, már nem foglalkozunk vele. Aki a szállodában maradt, ott tartotta karban a testét, mi voltunk néhányan, akik kijöttünk a csarnokba, hogy kiizzadjuk magunkból a tegnapot. Az, hogy negyven percig jól hokiztunk egy vébémeccsen, az nagyon kevés, hatvanig, vagy ha szükséges, akkor hatvanöt percig, és akár a szétlövés végéig kell jól hokiznunk: ma erre kell fókuszálnunk, hogy teljes meccset tudjunk összerakni” nyilatkozta Nagy Gergő, a magyar válogatott csatára.

„Az edzői stáb éjszaka videózott, összevágta az anyagokat, amiket tudnunk kell az olaszokról, az egyenlő létszámos, emberelőnyös- és hátrányos játékukról, bulikról, úgyhogy fel leszünk készítve rendesen. Gólokat kell lőnünk, ez biztos, mert anélkül nem lehet nyerni” – szögezte le a tengerentúli ECHL-ben szereplő Quad City Mallards támadója.

VAN MIÉRT VISSZAVÁGNI

Kit emlékeztessünk még, hogy történelmi elszámolni valónk lenne Olaszországgal? Mert igaz ugyan, hogy a legutóbbi feljutásunkkor, 2015-ben, Krakkóban mintaszerű játékkal nyertünk, ám előtte kétszer is nálunk, az orrunk előtt ünnepelték a feljutásunkat – a mi kárunkra. Viszont ezek 2011-ben és 2013-ban történtek, s már 2018-at írunk, ráadásul az sem áll már, hogy gyakorlatilag észak-amerikai ligaválogatott játszana azúrkékben: akadnak az aktuális csapatban is angolszász nevűek, de a többség az osztrák másodosztálynak megfelelő Alpesi Ligából érkezik, ugyanakkor az EBEL-t hiába nyerte meg a Bolzano, csak pénteken ért véget a finálé, úgyhogy a bajnokcsapatból már nem riadóztattak senkit… De így is találhatóak a keretben elit-világbajnokságokat megjárt veteránok, légiósok, visszahonosítottak és tehetségek, azaz nem lesz könnyű feladat ez sem – bár az segít, hogy okosan úgy terveztük a programot, hogy az első napon mi játsszunk délután, ők pedig csak éjjel végezzenek, így órákkal több pihenő jutott a mieinknek a hétfő esti találkozás előtt.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az összeállítás változna a mai rangadóra, ami 19.30-kor kezdődik az első játéknapon Lengyelországot 3–1-re verő Olaszország ellen.

A mieink előtt 16 órakor a mai nyitó meccsen Nagy-Britannia ellen meglepetésre alulmaradó Szlovénia, illetve az említett Lengyelország játszik.

A VÁRHATÓ MAGYAR ÖSSZEÁLLÍTÁS
CSATÁRSOROK
Sebők, Hári J., Galló V.
Bodó, Sarauer, Sofron
Nagy G., Vas J., Magosi B.
Kóger, Nagy K., Erdély
Benk

VÉDŐPÁROK
Stipsicz, Pozsgai
Varga A., Wehrs
Garát, Gőz
Szirányi B.

KAPUSOK
Vay
(Rajna)

JÉGKORONG
DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG
BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA

2. FORDULÓ
16.00:
Szlovénia–Lengyelország (Tv:Sport1)
19.30:Olaszország–MAGYARORSZÁG (Tv:Sport1)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK (2):
Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Rapid City Rush – Egyesült Államok)
VÉDŐK (7):Garát Zsombor (MAC Budapest), Gőz Balázs (Norfolk Admirals – Egyesült Államok), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (HC TWK Innsbruck – Ausztria)

CSATÁROK (13):Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Budapest), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra – Svédország), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (Quad City Mallards – Egyesült Államok), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sarauer Andrew (Villach – Ausztria), Sebők Balázs (KalPa – Finnország), Sofron István (Villach – Ausztria), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

AZ ÁLLÁS
1. Kazahsztán 1 1 3–0 +3 3
2. Olaszország 1 1 3–1 +2 3
Nagy-Britannia 1 1 3–1 +2 3
4. Szlovénia 1 1 1–3 –2 0
Lengyelország 1 1 1–3 –2 0
6. MAGYARORSZÁG 1 1 0–3 –3 0
A VB MENETRENDJE
1. FORDULÓ
Április 22., vasárnap
Nagy-Britannia–Szlovénia 3–1
MAGYARORSZÁG–Kazahsztán 0–3
Lengyelország–Olaszország 1–3
2. FORDULÓ
Április 23., hétfő
Szlovénia–Lengyelország 16.00
Olaszország–MAGYARORSZÁG19.30
Április 24., kedd
Kazahsztán–Nagy-Britannia 16.00
3. FORDULÓ
Április 25., szerda
Olaszország–Kazahsztán 12.30
Nagy-Britannia–Lengyelország 16.00
Szlovénia–MAGYARORSZÁG 19.30
4. FORDULÓ
Április 26., csütörtök
Lengyelország–MAGYARORSZÁG 19.00
Április 27., péntek
Kazahsztán–Szlovénia 16.00
Olaszország–Nagy-Britannia 19.30
5. FORDULÓ
Április 28., szombat
Kazahsztán–Lengyelország 12.30
Szlovénia–Olaszország 16.00
MAGYARORSZÁG–Nagy-Britannia 19.30
FELJUTOTT:
KIESETT:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik