Hoki-vb: Három erős sorunk lesz, mindhárom alkotó – Bartalis

SZŰCS ANDRÁS (KIJEV)SZŰCS ANDRÁS (KIJEV)
Vágólapra másolva!
2017.04.21. 19:25
Bartalis István csapatkapitányként készül a szombaton rajtoló kijevi divízió 1/A jégkorong-világbajnokságra. Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint alkalmas a feladatra.

– Miként lett a válogatott új csapatkapitánya, választották, vagy Rich Chernomaz kijelölte?
– Igen, megkérdezte, hogy mivel szerinte beértem és vezéregyéniségnek tart, elvállalnám-e. Természetesen igent mondtam, és állok a feladat elébe! De nem fogok ordibálni, néha felszólalok, ám inkább példával járok elöl, igyekszem a legjobbat kihozni magamból.– Miként lett a válogatott új csapatkapitánya, választották, vagy Rich Chernomaz kijelölte?
– Igen, megkérdezte, hogy mivel szerinte beértem és vezéregyéniségnek tart, elvállalnám-e. Természetesen igent mondtam, és állok a feladat elébe! De nem fogok ordibálni, néha felszólalok, ám inkább példával járok elöl, igyekszem a legjobbat kihozni magamból.

–Tanult a nagy elődöktől?
– Persze, van néhány apróság. Szélig Viktor, Tokaji Viktor és Vas Marci volt előttem a sorban, mind nagy öreg, megjárták az elitet is, és intelligens emberek, utánuk nagy megtiszteltetés megkapni a C betűt.

– Ez szerepelt a kívánságlistáján anno?
– Ezen nem gondolkodtam.

– Akkor sem, amikor már alkapitány volt?
– Akkor is ugyanolyan játékos maradsz, csak példát kell mutatni, a játékommal szeretnék kitűnni.

– Milyen az idei csapatunk, főleg a hangulat szempontjából?
– Van egy igazi mókamesterünk, Terbócs István, aki Galló Vilivel elszórakoztat mindannyiunkat. Fiatal a brigád, sok az energiánk, ezt igyekszünk majd kamatoztatni. A soraink összeálltak, az emberelőnyös-hátrányos játékot is gyakoroltuk, már lehet érezni, hogy szombaton mérkőzés lesz. Amúgy három erős sorunk lesz, mindhárom alkotó, a negyedik pedig rendkívül agresszív, akár meglepő gólokat is képes szerezni.

– Mit várjunk szombaton?
– Keményen le akarjuk támadni őket, nem változtatjuk meg a játékunkat csak azért, mert a házigazdával játszunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik