Hiába a két Palkovics-gól, nem volt esély a KAC ellen

Vágólapra másolva!
2010.10.26. 20:18
null
Palkovics kétszer is betalált, de a csapat ebből nem profitált (Fotó: Imago, archív)
Ami még egyszer sem sikerült a Sapa Fehérvár AV19-nek, az most sem jött össze: a székesfehérvári jégkorongozók simán, 5–2-re kikaptak az osztrák rekordbajnok Klagenfurt otthonában, ahol EBEL-szereplésük során még nem tudtak nyerni.

Eddig az összes mérkőzését elvesztette a Volán Klagenfurtban, és a KAC most is egyértelmű esélyesként készült a keddi összecsapásra. A már "papíron" Kevin Primeau fennhatósága alá tartozó fehérváriak a meccs elején védekezésre kényszerültek, de kihúzták Horváth András kiállítását. A támadójátékkal már gondok voltak: az első 13 percben helyzetbe sem került a magyar csapat, hátrányba viszont hamarosan igen, mert a KAC Christoph Brandner emberelőnyös góljával negyed óra után megszerezte a vezetést.

ÉNEKES: A KLAGENFURT MEGMUTATTA AZ UTAT
"A második harmadban ment el a meccs, komoly egyéni hibák miatt kaptunk gólokat. Ahhoz, hogy esélyünk legyen egy Klagenfurt-szintű csapat ellen idegenben, mindenkinek a maximumot kell hoznia, ami ezúttal nem sikerült. Remekül játszott a Klagenfurt, megmutatta az utat, amelyet a jövőben nekünk is követni kell majd."

Énekes Lajos a Fehérvár megbízott vezetőedzője

 

„Jól kezdtünk. Felvettük a ritmust. A második harmadban mintha kijött volna az utazás és a Ljubljana elleni meccs. Összességében pörgős mérkőzés volt, a Klagenfurt otthonában tisztes helytállás volt. 4–2-nél nyílt sisakkal játszottunk. Az nagyon fontos, hogy tudjuk, hogy ki lesz az edzőnk, bízunk benne, hogy meg fog felelni. Kicsit úgy látom, mintha mentálisan összetartóbb lenne a brigád. Jellemző ez ránk és a magyar hokira, a nehéz helyzetben erősebb az összetartás, jobban felkaroljuk egymást. Nőtt a csapaton belüli kohézió."

Tokaji Viktor, a Fehérvár játékosa

Az első Fehérvár-ziccer Vas Mártoné volt, aki egyedül mehetett Chiodóra, de nem tudta befejezni az akciót – az első harmad végén megérdemelten vezetett a Klagenfurt, amely akár nagyobb előnybe is kerülhetett volna.

Sajnos ami késik, az nem múlik: a 23. percben Dieter Kalt növelte az előnyt, és hiába védett többször is remekül Tommi Satosaari, a 35. percben a finn kapus is megadta magát a klagenfurti kapitánynak, Brandnernek. A játék képéről sokat elárul, hogy két harmad után 42:9 volt a kapura lövési arány az osztrákoknak, ennek fényében nem is olyan rossz a 3–0-s hátrány...

A harmadik harmadot egy Stefan Geier-góllal kezdte a KAC, tudatosítva a fehérváriakkal, hogy itt nem lesz magyar pontszerzés. Palkovics Krisztián ezzel nem sokat törődött, egy perc negyvenhat másodpercen belül kétszer is gyorsan betalált, felhozva ezzel 4–2-re csapatát.

Az esély felcsillant, pláne úgy, hogy Sprugeon kiállítása miatt előnybe került a Fehérvár, először a mérkőzésen. Sajnos nem sikerült kihasználni, ráadásul egy kihagyott lehetőséget követően az 57. percben Geier végképp eldöntötte a találkozót.

JÉGKORONG EBEL

KLAGENFURTER AC–SAPA FEHÉRVÁR AV19 5–2 (10, 2–0, 2–2)

Klagenfurt, 3897 néző. Vezette: Fussi, Hofstätter, Trattnig (mindhárom osztrák)

KLAGENFURT: Chiodo Ratz, Reichel, Scofield, Spurgeon, Pirmann – Furey, Brown, Brandner, Shantz, Schellander – Ratchuk, Kirisits, Kalt, Schuller, Hager – Schumnig, Steiner, M. Geier, Herburger, S. Geier

FEHÉRVÁR: Satosaari Horváth A., Tokaji, Sofron, Vas M., Ladányi – Durco, Kranjc, Palkovics, Martz, Kovács Cs. – Hegyi II Á., Ackeström, Benk, Holéczy, Fekete D. – Orbán, Maklári, Fodor Sz., Nagy G., Vaszjunyin

Gólok: 14:55: Brandner (Shantz, Scofield emberelőny, 10). 22:05: Kalt (Furey, Schuller, 20). 34:25: Brandner (Ratz, Schellander, 30). 42:03: S. Geier (Herburger, M. Geier, 40). 47:09: Palkovics (Fekete D., 41). 48:55: Palkovics (Martz, Durco, 42). 56:20: S. Geier (Reichel, M. Geier, 52)

Kiállítások: 2, ill. 12 perc

További eredmények: Linz–Zagreb 34 szétlövéssel, Salzburg–Vienna 42, Jesenice–Graz 4–5, Ljubljana–Villach 2–5,

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik