Galanisz életben tartotta a DAB döntős reményeit

Vágólapra másolva!
2011.03.19. 20:33
null
Galaniszék sora remekül játszott az elődöntő negyedik meccsén (Fotó: Pej László)
Címkék
A jégkorong ob I elődöntőjének negyedik mérkőzésén a Dab.Docler Galanisz Nikandrosz mesterhármasának is köszönhetően 5–2-re győzött Dunaújvárosban a Vasas ellen, így a vasárnapi káposztásmegyeri találkozó dönt majd arról, hogy melyik együttes lesz a Sapa Fehérvár AV 19 ellenfele a döntőben.
Az elődöntő negyedik mérkőzését a vendég Vasas várhatta kellemesebb helyzetből, ugyanis abban a tudatban léphettek pályára Risto Kurkinen tanítványai, hogy vereség esetén vasárnap hazai pályán harcolhatják ki a döntőbe jutást. A Dunaújvárosnak azonban mindenképp nyernie kellett ahhoz, hogy versenyben maradjon.

Az első harmad ennek megfelelően kezdődött, már az 51. másodpercben megszerezte a vezetést a DAB Magosi Bálint révén. Magosi ezúttal nem a légióssorban szerepelt, hanem Azari Zsolt és Galanisz Nikandrosz volt a társa, triójuk pedig az egész meccs alatt igen agilis volt. A hazaiak még az első harmadban megduplázták előnyüket, egy kapu előtti keveredést követően éppen Azari Zsolt talált közelről Rajna Miklós kapujába.

A második harmadban Berta Ákos találatával közelebb zárkózott a Vasas, ezután viszont következett az agyrázkódásból tegnap visszatérő Galanisz Nikandrosz parádéja, aki alig több mint öt perc alatt klasszikus mesterhármast szerzett. Harmadik gólját ráadásul emberhátrányból lőtte, a Dunaújváros tehát 5–1-re vezetett a harmadik játékrész előtt.

A harmadik harmadra a Vasas kapujában Rajna Miklóst Kiss Tamás váltotta. Az indulatok egyre inkább kezdtek elszabadulni, több verekedés is megszakította a játékot. Nathan Martz először Pozsgai Tamással akaszkodott össze, később a Vasas légiósa végezhetett el büntetőt, amelyet Peter Sevela hárított. A Vasas aztán egy szép akciót követően szépített, Berta Ákos passzát Popovics Patrik lőtte a kapuba.

A Dab.Docler tehát 5–2-re győzte le a Vasast, vagyis vasárnap a Jégpalotában az ötödik mérkőzés dönt majd arról, hogy ki lesz a címvédő Sapa Fehérvár AV 19 ellenfele a döntőben.

JÉGKORONG OB I
ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
DAB.DOCLER–VASAS HC5–2 (2–0, 3–1, 0–1)
Dunaújváros, 1200 néző. V: Krcelic (horvát), Németh, Wolf
DAB: Sevela – Hegyi, Pozsgai, Metcalfe, MacSweyn, Peterdi – KISS D., Martinka, MAGOSI 1, GALANISZ 3 (1), AZARI 1 (1) – Lencsés (1), M. VARGA (1), Papp V., Pavuk, Kiss Á. – Győri, Mestyán, Virág T., Szilassy. Edző: J. P. MacCallum
VASAS: Rajna – Szirányi, Sille, Gergely, Fodor Sz., Makinen – Kangyal, Nagy, Somogyi, Gröschl, Szappanos – Svasznek, Hüffner, Pavlis, Martz (1), Berta 1 (1) – Fodor Cs., Popovics 1, Strenk, Kiss T. (kapus). Edző: Risto Kurkinen
Kiállítások: 26 perc + 20 perc fegyelmi (Hegyi, Pavuk), ill. 28 perc + 20 perc fegyelmi (Makinen, Martz)
Gólok. 0:51: Magosi (Galanisz, Hegyi, 1–0). 16:28: Azari (Lencsés, M. Varga, 2–0). 26:05: Berta (Martz, 2–1). 32:01: Galanisz (M. Varga, Lencsés, 3–1). 33:30: Galanisz (Azari, 4–1). 37:13: Galanisz (emberhátrányból, 5–1). 51:09: Popovics (Berta, Pavlis, 5–2)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:2
MESTERMÉRLEG
J.P MACCALLUM: – Nagyon jól kezdtünk a meccset, hamar sikerült gólokat szereznünk. Két hasonló erősségű gárda csapott össze, de úgy vélem, az előző meccsen sem feltétlenül játszottunk olyan rosszul, egyszerűen nem sikerült gólokat szereznünk. Ezúttal igen. Az ötödik meccsen fontos lesz, hogy ugyanilyen vehemensen támadjunk.
RISTO KURKINEN: – A rossz kezdés meghatározta az egész meccsünket, ezúttal egyszerűen nem voltunk egy súlycsoportban a DAB-bal. Ellenfelünk jobb munkát végzett nálunk, és bár próbáltunk lépést tartani vele, nem sikerült. Vasárnap új nap, új esélyek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik