Erste Liga: UTE-győzelemmel kezdődött a playoff, a DAB bánta

Vágólapra másolva!
2020.02.22. 21:20
null
Saukkóék meglepték a Bikákat (Fotó: acelbikak.net)
Kisebb meglepetéssel vette kezdetét az Erste Liga rájátszása: az első negyeddöntőben a középszakaszt másodikként záró Dunaújvárosi Acélbikák hazai pályán simán kikapott a 7. helyen záró Újpesttől, ezzel elvesztette a pályaelőnyét.

 

Az Újpest számára igazán remekül kezdődött a rájátszás, hiszen Nagy Nilan, majd Benk András emberelőnyös góljaival az első harmadban megléptek 2–0-ra a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában – többször nem is voltak emberfórban a lilák az első húsz percben.

A középső harmadban aztán a hazaiak is gyakorolhatták az emberelőnyös játékot, de hiába töltöttek hat percet is fórban, szépíteni csak nem sokkal a szünet előtt sikerült – öt az öt elleni játéknál Kovács Bronson volt eredményes.

Egyenlő létszám mellett esett a találkozó negyedik gólja is a záró játékrész elején: hat és fél perc után Sikorcin Ladislav állította vissza a vendégek kétgólos vezetését. A rá következő tíz percben nem sokat voltak üresen a büntetőpadok, újabb gólra azonban jó tíz percet kellett várni. Valamivel több mint két perccel a vége előtt Eric Pance állította be a 4–1-es vendégsikert jelentő végeredményt – egyenlő létszám mellett.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Dunaújvárosi Acélbikák–Újpesti TE 1–4
(0–2, 1–0, 0–2)
Dunaújváros, 1200
néző. V: Rencz, Kókai, Soltész, Kövesi
DAB: Hughson
Kovács B. 1, Vuorijarvi – Hüffner, Lendák – Dósa, Hruby – Baker, Ráduly
Azari (1), Mazurek, Németh – Dansereau, Somogyi, Turcotte (1) – Gebei, Pinczés O., Silló – Gulácsi, Subotic, Tamás
Edző: David Leger
UTE:
DUSCHEK
Henderson (1), VARGA (1) – Kiss-Rusk, Saukko (1) – Kovács A., Nagy 1
BENK 1 (2), PANCE 1 (1), Sikorcin 1 – Ainsworth, Di Diomete, REED (1) – Nemes, Odnoga, Vincze (1) – Godó, Horváth, Kovács S.
Edző: Baróti Zsolt
Kiállítások:
8+10 perc fegyelmi (Dósa), ill. 18 perc
Kapura lövések:
55–37
MESTERMÉRLEG
David Leger:
– A speciális játékhelyzetekben sokkal élesebb volt az Újpest, ez döntötte el a találkozót. Az ellenfél kapuja előtt határozatlanok voltunk, ezen muszáj lesz javítanunk a párharc további mérkőzésein.
Baróti Zsolt:
– Kissé óvatosan kezdett mindkét csapat, de a két emberelőnyös gól után nyugodtan játszhattunk. A második harmadban elkövettünk néhány butaságot, ekkor ránk is jött a DAB, utána rendeztük a sorokat, és igazi csapatmunkával nyerni tudtunk.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az UTE javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik